10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
80 gsviests3 olas30 gpūdercukurs30 gmilti3 ĒKpiens2 olu dzeltenumi1 ĒKkartupeļu milti80 gcukurs1 paciņa vaniļas cukurs500 mlpiens
Sagatavošana
1
Vaniļas krēms: Olu dzeltenumus sajauc ar kartupeļu cieti, cukuru, vaniļas cukuru un nedaudz auksta piena. Visu samaisa. Atlikušo pienu uzkarsē, pievieno sagatavoto masu un putojot karsē, līdz veidojas masa-skāba krējuma konsistencē.
2
Mīkla: ½ no paredzētā sviesta daudzuma, dzeltenumus un pūdercukuru kuļ 30 minūtes, tad pievieno izsijātus miltus un sakultu olu baltumus.
3
Atlikušo sviestu izkausē uz pannas, pievieno sagatavoto masu, kuru iepriekš atšķaida ar pienu. Pannu likt cepeškrāsnī un cept dažas minūtes lielā temperatūrā. Kad mīkla pacelsies – tai vajadzētu būt trauslai. Ar tējkaroti viducī iespiež bedrīti. Desertu pārliek uz šķīvja, pārlej ar vaniļas krēmu un pasniedz.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit