Foto: Shutterstock
Zalcburgas deserts ar vaniļas mērci svētku desertam.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

80 gsviests3 olas30 gpūdercukurs30 gmilti3 ĒKpiens2 olu dzeltenumi1 ĒKkartupeļu milti80 gcukurs1 paciņa vaniļas cukurs500 mlpiens

Sagatavošana

1

Vaniļas krēms: Olu dzeltenumus sajauc ar kartupeļu cieti, cukuru, vaniļas cukuru un nedaudz auksta piena. Visu samaisa. Atlikušo pienu uzkarsē, pievieno sagatavoto masu un putojot karsē, līdz veidojas masa-skāba krējuma konsistencē.

2

Mīkla: ½ no paredzētā sviesta daudzuma, dzeltenumus un pūdercukuru kuļ 30 minūtes, tad pievieno izsijātus miltus un sakultu olu baltumus.

3

Atlikušo sviestu izkausē uz pannas, pievieno sagatavoto masu, kuru iepriekš atšķaida ar pienu. Pannu likt cepeškrāsnī un cept dažas minūtes lielā temperatūrā. Kad mīkla pacelsies – tai vajadzētu būt trauslai. Ar tējkaroti viducī iespiež bedrīti. Desertu pārliek uz šķīvja, pārlej ar vaniļas krēmu un pasniedz.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!