Ko brokastīs piedāvāt bērniem, kas bauda vasaras brīvlaiku, ja gatavošanai nevaram vai negribam veltīt daudz laika, taču mazie brokastotāji ir pietiekoši izvēlīgi un kārtējā omlete vai desmaize nederēs? Šie burito ir ātri un viegli pagatavojami, turklāt bagāti ar daudzveidīgām un vērtīgām uzturvielām! Recepti iesaka uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
0.5 gab.brokolis1 TKolīveļļa vai rapšu eļļa4 olas1 ĒKsviests4 pilngraudu tortiljas1 avokado pēc garšassāls un melnie pipari200 gzaļie zirnīši1 sauja piparmētru1 ĒKkrēmsiers pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Brokoli sadala mazās ziedkopās.

2

Sakuļ olas.

3

Zaļos zirnīšus uzvāra kopā ar piparmētru lapām un kātiem (būs fantastiska smarža, zirnīši perfekti sader ar piparmētrām).

4

Piparmētras izņem ārā, bet zirnīšus sablendē vai sastampā kopā ar krēmsieru, pievienojot sāli un piparus.

5

Uz pannas izkausē sviestu. Periodiski apmaisot, sacep tajā olu kulteni ar sāli un pipariem. Gatavo kulteni izņem no pannas.

6

Lej pannā tējkaroti eļļas, aptuveni 2-3 minūtes apcep tajā brokoļus, lai tie kļūst koši zaļi, bet vēl arvien ir kraukšķīgi.

7

Sagriež kubiņos avokado.

8

Katru tortilju uzsilda uz pannas aptuveni 20 sekundes. Uzklāj uz tām olu kulteni, brokoļus, avokado un nedaudz zaļo zirnīšu mērces. Saloka tortiljas!

9

Sagatavotās tortiljas griež uz pusēm vai mazākos gabalos un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!