Foto: DELFI
Ne tikai ar majonēzi var visu apēst, to var izdarīt ar salātlapām! Viss atkarīgs, ko lapām pievieno klāt! Un pievienošanas iespējas ir neskaitāmas, sākot ar dažnedažādām mērcēm, sieru, dārzeņiem un jūras veltēm. Salātus var ēst tāpat, tie var būt lieliska piedeva kā gaļai, tā zivij.

Manu draudzeni Guntu reiz kāds kopīgais paziņa nosauca par Pārdaugavas Mārtiņu Rītiņu, un viņa apzīmējumam nevar nepiekrist. Viņas virtuvē top brīnumgardas lietas pat tad, kad mājās nekā nav.
Pati Gunta, kad taujāju zaļo salātu recepti (mēli var norīt divkārt, cik gardi!), smej, ka sametusi bļodā visu, kas ledusskapī pieejams, bet pēc brītiņa atsūta arī mērces sastāvdaļas. Gunta uzskata, ka salātu gatavošana ir liela improvizācija, kur recepte uz gramiem neder. Svarīgākais ir liela bļoda un garda mērce, pārējais jau atkarīgs no ledusskapja satura.

10Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 saujaslapu salāti1 saujaledus salāti100 gbrinza3 ĒKlobītas saulespuķu sēklas1 saujaķirštomāti1 gab.gurķis2 ĒKcidoniju sīrups2 ĒKcitronu sula1 ĒKtahini pasta2 ĒKolīveļla

Sagatavošana

1

Pagatavo mērci: kopā samaisa eļļu, tahini pastu, cidoniju sīrupu un citrona sulu.

2

Tomātus, gurķus, brinzu sagriež, sajauc kopā ar salātiem un mērci, beigās pārber ar lobītām saulespuķu sēkliņām.


Lai gardas salātlapas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!