Zaļie Guntas salāti ar gardo cidoniju mērci
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 saujas
3 saujas lapu salāti
lapu salāti
1 sauja
1 sauja ledus salāti
ledus salāti
100 g
100 g brinza
brinza
3 ĒK
3 ĒK lobītas saulespuķu sēklas
lobītas saulespuķu sēklas
1 sauja
1 sauja ķirštomāti
ķirštomāti
1 gab.
1 gab. gurķis
gurķis
Mērcei
2 ĒK
2 ĒK cidoniju sīrups
cidoniju sīrups
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
1 ĒK
1 ĒK tahini pasta
tahini pasta
2 ĒK
2 ĒK olīveļla
olīveļla
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Dažādi salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Ne tikai ar majonēzi var visu apēst, to var izdarīt ar salātlapām! Viss atkarīgs, ko lapām pievieno klāt! Un pievienošanas iespējas ir neskaitāmas, sākot ar dažnedažādām mērcēm, sieru, dārzeņiem un jūras veltēm. Salātus var ēst tāpat, tie var būt lieliska piedeva kā gaļai, tā zivij.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Manu draudzeni Guntu reiz kāds kopīgais paziņa nosauca par Pārdaugavas Mārtiņu Rītiņu, un viņa apzīmējumam nevar nepiekrist. Viņas virtuvē top brīnumgardas lietas pat tad, kad mājās nekā nav.
    Pati Gunta, kad taujāju zaļo salātu recepti (mēli var norīt divkārt, cik gardi!), smej, ka sametusi bļodā visu, kas ledusskapī pieejams, bet pēc brītiņa atsūta arī mērces sastāvdaļas. Gunta uzskata, ka salātu gatavošana ir liela improvizācija, kur recepte uz gramiem neder. Svarīgākais ir liela bļoda un garda mērce, pārējais jau atkarīgs no ledusskapja satura.


    Pagatavo mērci: kopā samaisa eļļu, tahini pastu, cidoniju sīrupu un citrona sulu.

    Tomātus, gurķus, brinzu sagriež, sajauc kopā ar salātiem un mērci, beigās pārber ar lobītām saulespuķu sēkliņām.


    Lai gardas salātlapas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form