Zaļie salāti ar aveņu balzamiko mērci un kazas siera gabaliņiem
Foto: Shutterstock
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mērcei
50 ml
50 ml balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
sauja
sauja avenes
avenes
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
Salātiem
4 saujas
4 saujas salāti (jaukti)
salāti (jaukti)
1/2
1/2 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
sauja
sauja žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
sauja
sauja grauzdētas pistācijas (lobītas)
grauzdētas pistācijas (lobītas)
60 g
60 g kazas siers
kazas siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dažādi salāti
  • Siera salāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Zaļie salāti ar saldi skābo balzamiko mērci un kazas siera gabaliņiem varēs greznot jebkuru viesību galdu. Salātiem vispiemērotākais būs mīkstais un svaigais kazas siers, bet mērces akcentiem izvēlies sezonālās ogas, žāvētas dzērvenes un grauzdētas pistācijas. Šobrīd rudenī vispiemērotākās būs rudens avenes, bet to vietā vari izmantot arī kazenes, mellenes, zemenes vai jauktas ogas. Arī pistāciju vietā vari izmantot jebkādus citus riekstus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms samaisa salātu mērci. Bļodā lej balzamiko etiķi, pievieno medu, sinepes, šķipsnu sāls.

    Nelielā mērces katliņā liek avenes (daļu noglabājot salātu rotāšanai), pāri lej etiķa maisījumu. Avenes uz vidējas uguns karsē apmēram 5 minūtes, ogas saspaidot un iemaisot mērcē. Pēc tam mērci izkāš caur sietiņu, lai atbrīvotos no sēkliņām.

    Aromatizēto etiķi sajauc ar kvalitatīvu olīveļļu un ļauj atdzist. Pievieno smalki sakapātu sīpolu, izmaisa.

    Bļodā liek jauktus zaļos salātus, pāri lej mērci, uzkaisa ogas, žāvētas dzērvenes un grauzdētas pistācijas. Iedrupina kazas sieru. Pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form