Zaļie salāti ar cūku pupām, bekonu un olām
Foto: Shutterstock
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 glāzes
2 glāzes cūku pupas, izlobītas
cūku pupas, izlobītas
4 saujas
4 saujas lapu salātu maisījums
lapu salātu maisījums
8 šķēles
8 šķēles kūpināts bekons
kūpināts bekons
4
4 vārītas olas
vārītas olas
pēc garšas
pēc garšas saulespuķu sēklas, apgrauzdētas
saulespuķu sēklas, apgrauzdētas
MĒRCEI
6 ĒK
6 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK franču sinepes
franču sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
1 TK
1 TK medus
medus
1
1 citrons, izspiesta sula
citrons, izspiesta sula
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Dažādi salāti
  • Gaļas salāti
  • Pupiņu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Cūku pupas kombinācijā ar svaigiem lapu salātiem, vārītām olām un kraukšķīgām bekona šķēlītēm radīs īstu garšu eksploziju, ko vēl vairāk paspilgtinās saldskābi pikantā mērce.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cūku pupas izloba no pākstīm, ber verdošā sālsūdenī un vāra aptuveni 25 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Nokāš, atdzesē un atdala miziņas.

    Kamēr pupas vārās, sagatavo bekonu. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem, izklāj plāti ar foliju vai cepamo papīru. Liek uz tās bekona šķēles, atstatus vienu no otras un šauj krāsnī uz 15 minūtēm. Izņem un atdzesē, sagriež mazākos gabaliņos.

    Olas noloba, sagriež daiviņās.

    Gatavo mērci, liekot visas sastāvdaļas aizvākojamā burciņa un sakratot.

    Visas salātu sastāvdaļas pamīšus liek bļodā, pārlej ar mērci, apmaisa, pārkaisa ar grauzdētām saulespuķu sēkliņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form