
Cūku pupas kombinācijā ar svaigiem lapu salātiem, vārītām olām un kraukšķīgām bekona šķēlītēm radīs īstu garšu eksploziju, ko vēl vairāk paspilgtinās saldskābi pikantā mērce.
Cūku pupas izloba no pākstīm, ber verdošā sālsūdenī un vāra aptuveni 25 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Nokāš, atdzesē un atdala miziņas.
Kamēr pupas vārās, sagatavo bekonu. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem, izklāj plāti ar foliju vai cepamo papīru. Liek uz tās bekona šķēles, atstatus vienu no otras un šauj krāsnī uz 15 minūtēm. Izņem un atdzesē, sagriež mazākos gabaliņos.
Olas noloba, sagriež daiviņās.
Gatavo mērci, liekot visas sastāvdaļas aizvākojamā burciņa un sakratot.
Visas salātu sastāvdaļas pamīšus liek bļodā, pārlej ar mērci, apmaisa, pārkaisa ar grauzdētām saulespuķu sēkliņām.
Lai labi garšo!