Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šos salātus visizdevīgāk gatavot nākamajā dienā pēc steika ballītes, izmantojot liellopa gaļas pārpalikumus. Lai gan gaļu var arī speciāli cept par godu šiem gardajiem salātiem, jo tos var pasniegt gan ar aukstu gaļu, gan siltu. Grauzdiņiem būs nepieciešama sēņu pastēte, kuras recepti var izlasīt šeit.

20Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
6 plānas čabatas maizes šķēles1 ĒKsēņu pastēte3 TKsmalki rīvēts Parmezāna siers1 ĒKplāni ēvelēts Parmezāna siers100 gvidēji cepta liellopa fileja vai steiks1 saujajaukti salāti1 saujaavotkreses SALĀTU MĒRCEI:1.5 ĒKbaltvīna etiķis (šerija etiķis)3 ĒKpirmā spieduma olīveļļa1 ĒKkapāts baziliks (pētersīļi) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 175ºC. Plāni sagriež čabatas maizi šķēlēs, un tās liek karstā cepeškrāsnī grauzdēties, apmēram 5 minūtes.

2

Tikmēr daļu Parmezāna siera smalki sarīvē, daļu ēvelē plānās skaidās.
Maizi izņem no krāsns un apsmērē ar sēņu pastēti, apkaisa ar smalki rīvēto sieru, liek atpakaļ cepeškrāsnī un grauzdē, līdz grauzdiņi zeltaini un kraukšķīgi.

3

Uz liela šķīvja kārto salātus. Sēņu grauzdiņus salauž neregulāros gabalos un liek uz šķīvja. Liellopa gaļu sagriež smalkās stērbelītēs, kārto pāri grauzdiņiem, pievieno salātus, avotkreses. Liellopa filejas cepšanai vari izmantot, piemēram, šo recepti.

4

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un lej virs salātiem, nemaisa. Pa virsu uzkaisa Parmezāna skaidiņas, pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!