Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Zaļais banānu biezenis būs atsvaidzinoša alternatīva kartupeļu biezputrai. Tā pagatavošanai ir nepieciešami tik tiešām zaļi banāni. Pasniedz ar dažādiem gaļas un zivju ēdieniem.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
6 banāni45 gsviests8 ĒKpiens2 ĒKkapāti pētersīļi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Katliņā ieliek zaļus banānus, ielej tik daudz ūdeni, lai tie būtu nosegti un uzvāra. Samazina uguns intensitāti un turpina banānus vārīt apmēram 20 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti un miza ir melna. Banānus nokāš caurdurī un ļauj tiem nedaudz atdzist, līdz tos var paņemt rokās.

2

Nelielā katliņā liek sviestu, pievieno pienu un karsē, līdz sviests izkusis, tad noņem no uguns. Karstajam pienam pievieno nolobītus banānus, ar dakšiņu saspaida, līdz veidojas vienmērīgs biezenis. Iemaisa kapātus pētersīļus, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!