Foto: DELFI
Ja tomāti nolēmuši iespītēties un mūžam palikt zaļi, no tiem var savārīt ievārījumus, pikantas mērces un gardas piedevas sieram, grauzdētai maizītei, arī gaļai, kartupeļiem. Kolosāla garša un burvīgi izskatās!
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gzaļi tomāti1 gab.cukini500 gcukurs1 gab.citrons0.5 gab.čili pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Nomazgā tomātus, sagriež sīkos gabaliņos.

2

Cukini nomizo, sagriež mazos kubiņos.

3

Liek visu katlā, pieber cukuru, pierīvē puscitrona miziņu un maisot vāra apmēram 20 minūtes.

4

Smalki sakapā čili, pievieno un visu vāra vēl kādas minūtes 20. (Par čili: pašam jāskatās, ja traki ass, var likt klāt pusi, ja asums patīk, var riskēt un pielikt visu.)

5

Piespiež viena citrona sulu, visu vēl pavāra apmēram 7 minūtes.

6

Karstu lej ar karstu ūdeni izplaucētās burkās, aizvāko.

7

Apgriež ar vāciņu uz leju, sasedz, lai atdziest lēni. Glabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!