Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pagatavojot šo maltīti, izskatīsies, ka šķīvī būtu iekāpis pavasaris. Oranžie burkāni, zaļais zirnīšu biezenis un sarkano kāpostu salāti kopā veido neaizmirstamu krāsu buķeti, kas tikpat lieliski sader kopā arī garšas ziņā. Zaļo zirnīšu biezenis noteikti būs patīkams atklājums daudziem, tāpat kā viegli kraukšķīgie burkāni un sulīgie kāpostu salāti. Patīkami viegla maltīte jaunam nedēļas sākumam.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 gmazie burkāni2 TKsasmalcinātas koriandra sēklas2 ĒKolīveļļa500 gsaldēti zaļie zirnīši500 mldārzeņu buljons2 ĒKpiniju vai ciedru rieksti15 gsviests1 ābols2 ĒKplūškoka sīrups2 ĒKābolu etiķis60 gkvinoja, pagatavota pēc ražotāja norādījumiem (vari to aizstāt ar bulguru vai kuskusu)125 gsarkanais kāposts, sagriezts plānās strēmelēs2 ĒKolīveļļa vai rapšu eļļa

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.

2

Burkānus apviļā sasmalcinātajās koriandra sēklās un olīveļļā, liek cepamajā veidnē, pārklāj to ar foliju un cep 15 minūtes. Noņem foliju un turpina cept 15-25 minūtes, līdz burkāni kļuvuši viegli kraukšķīgi.

3

Katliņā ber zaļos zirnīšus, pievieno tiem 300 ml dārzeņu buljonu un vāra piecas minūtes. Nokāš no zirņiem buljonu un liec tos atpakaļ katliņā, pievienojot sviestu, riekstus un četras ēdamkarotes buljona. Ļauj visam izkarsēties, līdz zirņi ir mīksti, un tad ar stampu vai rokas blenderi pagatavo zirņu biezeni.

4

Gatavo salātus, samaisot sarīvētu ābolu ar plūškoku sīrupu un ābolu etiķi. Pievieno kvinoju un sarkano kāpostu.

5

Samaisa salātus, pievienojot olīveļļu.

6

Pasniedz ar apceptajiem burkāniem un zaļo zirnīšu biezeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!