Zirņu krēmzupa ar piparmētrām un bekonu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
1
1 sīpols
sīpols
250 g
250 g saldēti zaļie zirnīši
saldēti zaļie zirnīši
1
1 dārzeņu buljona kubiņš
dārzeņu buljona kubiņš
 
piparmētras
piparmētras
 
saldais krējums
saldais krējums
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
2 šķēles
2 šķēles bekons
bekons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā katliņā uzkarsē eļļu. Pieber sakapātu sīpolu un apcep aptuveni piecas minūtes.

    Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus, pārlej ar 600 mililitriem verdoša ūdens un pieber saberztu dārzeņu buljona kubiņu.

    Zupai ļauj sākt vārīties, pēc tam katliņam liek virsū vāku un vāra 10 minūtes.

    Kamēr zupa vārās, uz pannas bez eļļas apcep bekona šķēlītes, līdz tās sārtas un kraukšķīgas.

    Zupā iemaisa 12 svaigas piparmētru lapiņas un pēc tam visu sablendē krēmzupā ar rokas blenderi.

    Kad tas izdarīts, zupai pievieno nedaudz saldā krējuma, sāli un piparus pēc garšas.

    Zupu salej bļodiņās, apbārsta ar gabaliņos sagrieztu bekonu un dekorē ar piparmētru lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form