Zirņu krēmzupa ar piparmētrām un bekonu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Zaļa jo zaļa zupa ātrām pusdienām – saldēti zaļie zirnīši novārīti mīksti, tiem pievienots buljona kubiņš, svaigas piparmētru lapiņas un pavisam nedaudz bekons. Iesakām baudīt kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.

Nelielā katliņā uzkarsē eļļu. Pieber sakapātu sīpolu un apcep aptuveni piecas minūtes.

Pēc tam pievieno zaļos zirnīšus, pārlej ar 600 mililitriem verdoša ūdens un pieber saberztu dārzeņu buljona kubiņu.

Zupai ļauj sākt vārīties, pēc tam katliņam liek virsū vāku un vāra 10 minūtes.

Kamēr zupa vārās, uz pannas bez eļļas apcep bekona šķēlītes, līdz tās sārtas un kraukšķīgas.

Zupā iemaisa 12 svaigas piparmētru lapiņas un pēc tam visu sablendē krēmzupā ar rokas blenderi.

Kad tas izdarīts, zupai pievieno nedaudz saldā krējuma, sāli un piparus pēc garšas.

Zupu salej bļodiņās, apbārsta ar gabaliņos sagrieztu bekonu un dekorē ar piparmētru lapiņām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form