Kā alternatīva smagnējajiem pelēkajiem zirņiem ar speķi būs šie salāti, kuros konservētie zirnīši saspēlējas ar ņipro sieru un cepto bekona kraukšķi. Baudi tos brokastīs vai vakariņās – derēs gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva pie grilētas gaļas.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 gkonservēti zaļie zirnīši200 gČedaras siers (vai kāds cits paciets siers ar izteiksmīgu garšu)1 gab.sarkanais sīpols200 gbekons vai kūpināts cauraudzītis50 mlbezpiedevu jogurts50 mlmajonēze pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Zirnīšiem nolej šķidrumu, sieru sarīvē, bet sīpolu smalki sakapā. Visu liek bļodā.

2

Pārlej ar mērci, ko gatavo, sajaucot majonēzi un bezpiedevu jogurtu, kam pievienots sāls un pipari pēc garšas. Jogurta vietā, protams, var izmantot arī skābu krējumu, tad salāti būs vēl sātīgāki.

3

Visu samaisa un liek ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm – lai garšas savelkas.

4

Bekonu (vai cauraudzīti) sagriež kubiņos un pannā apcep, līdz izveidojies neliels kraukšķis.

5

Pirms pasniegšanas cepto bekonu iemaisa salātos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!