Zaļu tomātu ievārījums ar citroniem
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg zaļi tomāti
zaļi tomāti
700 g
700 g ievārījuma cukurs
ievārījuma cukurs
2
2 citroni
citroni
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Pasaules Virtuve
  • Šogad, kad laikapstākļu dēļ tomāti nekādi negrib sārtoties, jādomā, kā likt lietā zaļo augļu ražu. Evita Prikule iesaka pagatavot zaļu tomātu ievārījumu, kas pēc garšas atgādina ērkšķogas vai kivi. "Neticēsiet, bet tiešām ir garšīgi," apgalvo Evita.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātus noskalo, sagriež gabalos, liek katlā, pievieno cukuru, uz smalkās rīves norīvētu viena citrona miziņu un vāra aptuveni 40 minūtes. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām masu sablendē, tai pievieno divu citronu sulu un iemaisa.

    Pilda ievārījumu iepriekš sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem. Burkas apgriež ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē. Uzglabā vēsā vietā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form