Zaļumos cepta laša fileja ar pastinaku biezeni
Foto: Santa Maria
3.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Lielisks laša ēdiens ar bagātīgām garšas niansēm, ko sniedz zaļumi un fenhelis, pasniegts ar maigu pastinaku biezeni un sviestā ceptām dārza veltēm – tas garšo labāk, nekā varētu iedomāties!

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.

Laša fileju sagriež gabalos (1 fileja katrai personai), apkaisa ar sāli un pipariem.

Zaļumus un fenheli smalki sakapā.

Zaļumu un fenheļa maisījumu vienādās daļās uzber uz laša gabaliem. Liek karstumizturīgā formā un noliek malā.

Nomizo pastinakus un kartupeļus, sagriež gabaliņos. Vāra katlā ar vāku apm. 20 min, līdz kļūst mīksti, pēc tam nolej ūdeni.

Trauks ar lasi jāliek krāsnī un jācep aptuveni 10 minūtes.

Šajā laikā uzvāra saldo krējumu un sviestu. Pēc tam ar šo krējuma mērci pārlej kartupeļus un pastinakus un pievieno citrona sulu un miziņu. Visu kārtīgi sakuļ ar mikseri vai rokas blenderi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Nomazgā un iztīra sparģeļus, lociņus un cukurzirņus. Dažas minūtes apcep sviestā. Pievieno nedaudz sāls. Pasniedz ar pastinaku biezeni un zaļumos cepto lasi.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form