Zaļumos sutināts lasis
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 laša filejas gabali
laša filejas gabali
3 ĒK
3 ĒK citronu sula
citronu sula
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
1
1 vidēji liels brokolis
vidēji liels brokolis
1
1 puravs
puravs
2
2 burkāni
burkāni
1
1 selerijas sakne
selerijas sakne
100 ml
100 ml zivju buljons
zivju buljons
100 ml
100 ml sausais baltvīns
sausais baltvīns
3 ĒK
3 ĒK sviests
sviests
  • Dārzeņu sacepumi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lēni cepeškrāsnī sutināts lasis (vai forele) garšo īpaši labi, it īpaši, ja zivs "sēdējusi" uz aromātiskiem dārzeņiem - burkāniem, puraviem, selerijām un brokoļiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Laša filejas gabalus nosusina, pārslaka ar citrona sulu un pārkaisa ar sāli un pipariem.

    Puravu sagriež ripiņās, burkānus, selerijas sakni - nelielos kubiņos, bet brokoļus sadala rozetītēs.

    Sīpolu un ķiploku smalki sakapā un uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

    Karstumizturīgu trauku iesmērē ar sviestu. Pannā izkausē aptuveni vienu ēdamkaroti sviesta, kurā uz vidēji lielas uguns nedaudz pasautē sagrieztos dārzeņus un garšaugus. Pievieno zivju buljonu un baltvīnu, sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisa, pakarsē pāris minūtes un pārlej sagatavotajā cepamtraukā.

    Dārzeņu "gultā" sēdina zivs filejas, kam pāri liek atlikušo sviestu, kas sagriezts piciņās, un pārkaisa ar kūstošu sieru (tiem, kuri neskaita kalorijas). Nosedz trauku ar vāku vai foliju un sautē cepškrāsnī 180 grādos aptuveni 25-30 minūtes.

    Pasniedz ar vārītiem rīsiem vai kartupeļu biezeni. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form