Zaļumu biezpiens jauno kartupeļu mundierī
Foto: Shutterstock
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
9
9 kartupeļi
kartupeļi
250 g
250 g biezpiens
biezpiens
3 ĒK
3 ĒK krējums
krējums
50 g
50 g sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas dilles
dilles
pēc garšas
pēc garšas lociņi
lociņi
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Jaunie kartupeļi ir sen gaidīti un varen gardi – ēd kaut plikus ar dillēm! Tradicionāls vasaras komplekts ir jaunie kartupeļi ar biezpienu un salātiem. Bet var tos pagatavot arī neparastāk: zaļumus iemaisīt biezpienā un biezpienu – ielikt kartupeļos. Karsti, mutē kūstoši kartupeļi ar gardu zaļumu biezpienu, jauno kartupelīšu un diļļu smarža – vienkāršas un gardas vakariņas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielus jaunos kartupeļus nomazgā un izvāra veselus vai izcep krāsnī. (Jaunajiem kartupeļiem cepšanas laiks ir apmēram tāds pats, kā vārīšanas, nu varbūt tikai kādu nieku ilgāks.) Jaunos kartupeļus, protams, nemizo.

    Sagriež dilles, lociņus, citus zaļumus pēc vēlēšanās, sajauc ar biezpienu, krējumu, sāli, var pievienot arī ķimenes, ja garšo.

    Gatavos karstos kartupeļus vidū iegriež un paver pildījumam.

    Katrā kartupelī ieliek piciņu sviesta, ļauj mazliet pakust.

    Pilda ar zaļumu biezpienu, visu vēl pārkaisa ar zaļumiem.

    Pasniedz tūlīt ar zaļajiem salātiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form