Foto: Shutterstock
Jaunie kartupeļi ir sen gaidīti un varen gardi – ēd kaut plikus ar dillēm! Tradicionāls vasaras komplekts ir jaunie kartupeļi ar biezpienu un salātiem. Bet var tos pagatavot arī neparastāk: zaļumus iemaisīt biezpienā un biezpienu – ielikt kartupeļos. Karsti, mutē kūstoši kartupeļi ar gardu zaļumu biezpienu, jauno kartupelīšu un diļļu smarža – vienkāršas un gardas vakariņas!
50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
9 kartupeļi250 gbiezpiens3 ĒKkrējums50 gsviests pēc garšassāls pēc garšasdilles pēc garšaslociņi

Sagatavošana

1

Nelielus jaunos kartupeļus nomazgā un izvāra veselus vai izcep krāsnī. (Jaunajiem kartupeļiem cepšanas laiks ir apmēram tāds pats, kā vārīšanas, nu varbūt tikai kādu nieku ilgāks.) Jaunos kartupeļus, protams, nemizo.

2

Sagriež dilles, lociņus, citus zaļumus pēc vēlēšanās, sajauc ar biezpienu, krējumu, sāli, var pievienot arī ķimenes, ja garšo.

3

Gatavos karstos kartupeļus vidū iegriež un paver pildījumam.

4

Katrā kartupelī ieliek piciņu sviesta, ļauj mazliet pakust.

5

Pilda ar zaļumu biezpienu, visu vēl pārkaisa ar zaļumiem.

6

Pasniedz tūlīt ar zaļajiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!