Zaļumu salāti ar ceptām vistu akniņām
Foto: DELFI
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
sauja
sauja
sauja
1 gab.
1 gab.
pēc garšas
pēc garšas

Klasiskos zaļumu salātus vasaras sākumā varētu ēst pat trīs reizes dienā. Bet ko iesākt, kad tirgus un dobes aicina šņakstināt zaļumus, bet krējuma aizdars jau apnicis? Kvalitatīva olīveļļa ar citronu garšu un ceptas vistu aknas kliedēs garlaicību virtuvē!

Noskalo zaļumus, nosusina un sagriež vai saplūkā. Sagriež tomātu un gurķi.

Tikmēr cep eļļā vistu akniņas, līdz tās vairs nav sārtas. Es izmantoju atsaldētas aknas, tādēļ tās cepot sprakšķēja, silti iesaku uzlikt vāku, lai saudzētu virtuvi un drēbes.

Zaļumu salātus sajauc ar balzamiko mērci, pielej olīveļļu ar citronu garšu. Ja tādas nav, var izmantot parasto olīveļļu, bet tad salāti jāapslaka ar citronu sulu.

Starp citu, aromatizēt olīveļļu vari mājās – atliek vien pievienot tai citrona miziņu vai bazilika lapiņas. Kā to pareizi paveikt, vari izlasīt šeit.

Izkārto visu skaisti uz šķīvja.

Zaļumu salāti ar ceptām vistu akniņām
Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form