Zaļumu salāti ar ceptām vistu akniņām
Foto: DELFI
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
sauja
sauja rukola
rukola
sauja
sauja kreses
kreses
sauja
sauja dilles
dilles
sauja
sauja vistas aknas
vistas aknas
1 gab.
1 gab. tomāti
tomāti
1 gab.
1 gab. gurķi
gurķi
pēc garšas
pēc garšas balzamiko
balzamiko
pēc garšas
pēc garšas olīveļļa
olīveļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Gaļas salāti
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiskos zaļumu salātus vasaras sākumā varētu ēst pat trīs reizes dienā. Bet ko iesākt, kad tirgus un dobes aicina šņakstināt zaļumus, bet krējuma aizdars jau apnicis? Kvalitatīva olīveļļa ar citronu garšu un ceptas vistu aknas kliedēs garlaicību virtuvē!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Noskalo zaļumus, nosusina un sagriež vai saplūkā. Sagriež tomātu un gurķi.

    Tikmēr cep eļļā vistu akniņas, līdz tās vairs nav sārtas. Es izmantoju atsaldētas aknas, tādēļ tās cepot sprakšķēja, silti iesaku uzlikt vāku, lai saudzētu virtuvi un drēbes.

    Zaļumu salātus sajauc ar balzamiko mērci, pielej olīveļļu ar citronu garšu. Ja tādas nav, var izmantot parasto olīveļļu, bet tad salāti jāapslaka ar citronu sulu.

    Starp citu, aromatizēt olīveļļu vari mājās – atliek vien pievienot tai citrona miziņu vai bazilika lapiņas. Kā to pareizi paveikt, vari izlasīt šeit.

    Izkārto visu skaisti uz šķīvja.

    Zaļumu salāti ar ceptām vistu akniņām
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form