Cepot zebras kūku, ir atsevišķi jāsamaisa gaišā aveņu mīkla un atsevišķi šokolādes mīkla. Pirms mīklas pamīšus lej kūkas formā pārliecinies, ka krāsns ir sakarsusi, plauktiņš cepšanai novietots cepeškrāsns vidū. Mīklas būs jālej ļoti veikli, bez pauzēm. Noliec abas mīklas cieši blakus kūkas formai un izvēlies divus vienādus kausiņus mīklas liešanai (apmēram 150 ml).
21Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
150 mlaveņu jogurts150 gsviests (istabas temperatūrā)100 gavenes (saldētas vai svaigas)200 gmilti0.5 TKsāls0.5 TKcepamais pulveris140 gcukurs4 lielas olas4 TKdabīgā sarkanā pārtikas krāsa (ja vēlas)200 mlbezpiedevu jogurts150 gsviests (istabas temperatūrā)200 gmilti0.5 TKsāls0.5 TKcepamais pulveris140 gcukurs3 ĒKkakao4 lielas olas1 TKvaniļas ekstrakts100 mlsaldais krējums100 gaveņu ievārījums100 gtumšā šokolāde

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 160ºC. Ietauko ar sviestu izjaucamo kūkas formu (24 cm) un ieber formā nedaudz miltus. Grozot formu, miltus izkliedē pa visu virsmu, lai veidotos miltu oderīte. Tad kūku būs viegli pēc cepšanas izņem laukā. Mikserī ielej aveņu jogurtu, pievieno avenes un sablendē. Aveņu jogurtu izkāš caur sietu, noliek malā.

2

Gatavo gaišo aveņu mīklu. Bļodā sakuļ sviestu ar cukuru, līdz veidojas gaišas sviesta putas. Pie sviesta pa vienai pievieno olu, vienu ēdamkaroti miltu un kārtīgi sakuļ, līdz ola sajaukusies ar sviestu. Sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri. Pievieno miltus mīklai un izmaisa. Beigās iemaisa aveņu jogurtu. Ja vēlas pieliek dabīgo sarkano pārtikas krāsu. Tad aveņu svītras košāk kontrastēs ar šokolādes svītrām.

3

Gatavo šokolādes mīklu. Bļodā sakuļ sviestu ar cukuru, līdz veidojas gaišas sviesta putas. Pie sviesta pa vienai pievieno olu, vienu ēdamkaroti miltu un kārtīgi sakuļ, līdz ola sajaukusies ar sviestu. Sajauc miltus ar kakao, sāli un cepamo pulveri. Pievieno miltus mīklai un izmaisa. Beigās iemaisa bezpiedevu jogurtu.

4

Pirmo formas pašā centrā ielej vienu kausiņu šokolādes mīklu. Negaidi, kamēr mīkla izplūst, uzreiz ielej centrā kausiņu ar aveņu mīklu. Veikli turpini pamīšus liet mīklu, katru reizi vienu kausiņu pašā centrā. Līdzko mīkla salieta, uzreiz liec to krāsnī.

5

Cep kūku apmēram 1 stundu vai līdz iesprausts koka skaliņš kūkas centrā laukā iznāk sauss. Uzmani, lai kūka neapdeg, iespējams, ka pēdējās minūtes kūka jāpiesedz ar cepamo papīru vai foliju. Ja kūka kļūs pārāk tumša, tā saplaisās. Kad kūka izcepusies, to atdzesē formā.

6

Kūkas dekorēšana. Katliņā ielej saldo krējumu, pievieno aveņu ievārījumu un sakarsē, gandrīz krējumu uzvārot. Tikmēr salauž gabaliņos šokolādi. Katliņu noņem no uguns, ieber šokolādi krējumā un ļauj tai izkust. Labi izmaisa. Kūku izņem no formas un apļveida kustībām uzsmērē šokolādes krēmu pa virsu. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!