Zeltainā ķiploku majonēze Nigellas gaumē visiem dzīves gadījumiem
Foto: Shutterstock
3.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. ola
ola
0,5 TK
0,5 TK safrāns
safrāns
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK citrona sula
citrona sula
1 TK
1 TK citrona sula
citrona sula
0,5 TK
0,5 TK jūras sāls
jūras sāls
1 ĒK
1 ĒK ūdens
ūdens
250 g
250 g olīveļļa
olīveļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citas mērces
  • Uzkodu mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Sācies laiks, kad garda mērcīte noder pilnīgi visam – tikko ceptam šašlikam, kraukšķīgiem sparģeļiem, visu krāsu dārzeņiem, burgerītim. Kad viss pašu sagrilēts, arī mājās gatavota majonēzei ir pavisam cita garša un vērtība. Iedvesmojoties no britu gastrodievietes Nigellas Lavsones, kuļam dievīgu majonēzi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja majonēzes kulšanā vēl nav sasniegts dievišķais līmenis, iesakām majonēzi gatavot metāla bļodā un kult to ar metāla slotiņu. Tā labāk būs iespējams sajust majonēzes būtību un gatavības pakāpi. Taupot laiku un rokas, to, protams, var kult arī blenderī – vien jāuzmanās no pārkulšanas!

    Ievietojam bļodā vai blenderī visas sastāvdaļas, izņemot 1 tējkaroti citrona sulas. Ķiplokam jābūt smalki sakapātam, olai istabas temperatūrā, ūdenim aukstam. Kuļot ar rokām, enerģiski jākuļ, kamēr veidojas vijīga masa. Blenderī jākuļ 30 sekundes spēcīgākajā režīmā.

    Uz brīdi ļaujam majonēzei paelpot. Ja kuļ blenderī, šis ir brīdis, kad majonēzes masu pārlej bļodā. Visa tālākā kulšana būs tikai ar rokām! Pievienojam tējkaroti citrona sulas un uzmanīgi kuļam, līdz majonēze ir glāsmaini vijīga.

    Pārklājam majonēzes bļodiņu ar pārtikas plēvi un ļaujam tai 15 minūtes atpūsties. Var pasniegt pēc 15 minūtēm, bet vislabāko kondīciju tā iegūs, ja nakti būs paturēta ledusskapī. Pirms lietošanas maigi jāsamaisa.

    Baudiet ar visu, kas garšīgs, lai dubultgaršīgs!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form