Sācies laiks, kad garda mērcīte noder pilnīgi visam – tikko ceptam šašlikam, kraukšķīgiem sparģeļiem, visu krāsu dārzeņiem, burgerītim. Kad viss pašu sagrilēts, arī mājās gatavota majonēzei ir pavisam cita garša un vērtība. Iedvesmojoties no britu gastrodievietes Nigellas Lavsones, kuļam dievīgu majonēzi!
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.ola0.5 TKsafrāns2 ķiploka daiviņas1 ĒKcitrona sula1 TKcitrona sula0.5 TKjūras sāls1 ĒKūdens250 golīveļļa

Sagatavošana

1

Ja majonēzes kulšanā vēl nav sasniegts dievišķais līmenis, iesakām majonēzi gatavot metāla bļodā un kult to ar metāla slotiņu. Tā labāk būs iespējams sajust majonēzes būtību un gatavības pakāpi. Taupot laiku un rokas, to, protams, var kult arī blenderī – vien jāuzmanās no pārkulšanas!

2

Ievietojam bļodā vai blenderī visas sastāvdaļas, izņemot 1 tējkaroti citrona sulas. Ķiplokam jābūt smalki sakapātam, olai istabas temperatūrā, ūdenim aukstam. Kuļot ar rokām, enerģiski jākuļ, kamēr veidojas vijīga masa. Blenderī jākuļ 30 sekundes spēcīgākajā režīmā.

3

Uz brīdi ļaujam majonēzei paelpot. Ja kuļ blenderī, šis ir brīdis, kad majonēzes masu pārlej bļodā. Visa tālākā kulšana būs tikai ar rokām! Pievienojam tējkaroti citrona sulas un uzmanīgi kuļam, līdz majonēze ir glāsmaini vijīga.

4

Pārklājam majonēzes bļodiņu ar pārtikas plēvi un ļaujam tai 15 minūtes atpūsties. Var pasniegt pēc 15 minūtēm, bet vislabāko kondīciju tā iegūs, ja nakti būs paturēta ledusskapī. Pirms lietošanas maigi jāsamaisa.

Baudiet ar visu, kas garšīgs, lai dubultgaršīgs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!