Kraukšķīgi zeltainas kartupeļu bumbiņas no Mušmiru ielas recepšu krājumiem. Pasniedz tās kā piedevu pamatēdienam vai baudi ar svaigu krējuma-zaļumu mērci.

Gatavo gardās kartupeļu bumbiņas kopā ar Mušmiru ielas iemītniekiem un smelies arī citas garšīgas idejas viņu Youtube kanālā.

50Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

8 gab.kartupeļi30 gsviests0.5 glāzepiens2 gab.olas rīvmaze, panēšanai pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež daivās, pārlej ar ūdeni, pievieno šķipsnu sāls un novāra.

2

Nokāš ūdeni, pievieno sviestu un sastampā viendabīgā masā. Pievieno pienu un divus olu dzeltenumus. Samaisa vai ar mikseri sakuļ vienadbīgā masā.

3

Olu baltumus sakuļ vieglās putās. Rīvmaizi ieber šķīvītī.

4

No kartupeļu masas veido bumbiņas, izmērcē tās olbaltumā, tad apviļā rīvmaizē un vāra sakarsētā eļļā, līdz bumbiņas ir zeltainas un gatavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!