Zeltainas polentas kartupeļu daiviņas
Foto: Publicitātes foto
3.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
 
jūras sāls
jūras sāls
40 ml
40 ml vīnogu kauliņu eļļa
vīnogu kauliņu eļļa
50 g
50 g kukurūzas putraimi jeb polenta
kukurūzas putraimi jeb polenta
1 TK
1 TK rozmarīna lapiņas, sakapātas
rozmarīna lapiņas, sakapātas
1.5 TK
1.5 TK timiāna lapiņas
timiāna lapiņas
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja parasti vārīti, cepti vai biezputrā sakulti kartupeļi apnikuši, "Rimi" gardēde Signe Meirāne iesaka izmēģināt jaunu un neierastu recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Pretēji plaši izplatītam mītam par kartupeļu kaitīgumu gribētu atgādināt – kartupeļus drīkst un vajag ēst, tie satur daudz vērtīgu uzturvielu – gan olbaltumvielas, gan C un B6 vitamīnus, kāliju un magniju. Tikai vienmēr jāpatur prātā apēsto produktu daudzums un ēšanai piemērots laiks. Ja grasāties iet gulēt vai laiskoties dīvānā, kartupeļi nebūs labākā izvēle, bet pirms fiziskām aktivitātēm vai pastaigas tie nekādu ļaunumu nenodarīs," skaidro veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.

    Katlā uzvāra ūdeni, pievieno ēdamkaroti sāls, liek iekšā nomizotus, daiviņās sagrieztus kartupeļus un vāra 10 minūtes.

    Nokāš un ieber sietā, kuru liek uz katla, turpinot to karsēt, lai kartupeļi virs tvaika pažūst aptuveni divas minūtes.

    Sakarsē krāsni līdz 200ºC. Kartupeļus liek pannā, pielej eļļu un samaisa. Pārkaisa ar polentu, garšaugiem, sāli un pipariem un cep 30–40 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.

    Pasniedz uzreiz. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form