
"Kad meitiņas kārtējo reizi prasa, ka atkal gribot tās mazās kartupeļu pankūciņas... nu tās, kas garšo pēc kartupeļu bumbiņām, tad jāņem vakar vārītie kartupeļi un jāķeras pie darba," ģimenes iecienītu recepti atklāj lasītāja Dace Sproģe.
Vārītos kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves vai samīca ar dakšiņu viendabīgā masā.
Sieru sarīvē, pievieno kartupeļiem. Masai liek klāt arī olu, miltus, kausēto sieru, kapātus zaļumus, sāli un piparus. Visu samaisa viendabīgā masā.
Masu pilda konditorejas maisiņā vai vienkāršā plastmasas maisiņā, kam ar šķērēm nogriezts stūrītis.
Pannā uzkarsē eļļu, ar maisiņu izspiež uz pannas pankūciņas – atstatus vienu no otras. Apcep zeltainas, liek uz papīra dvieļiem, lai notecinātu lieko eļļu.
Pankūciņas var gan pasniegt tāpat, ar skābu krējumu, gan izmantot kā ballīšu uzkodu, katru zeltaino pankūciņu pārziežot ar krēmsieru, dekorējot ar sālīta gurķa šķēli, vītinātas gaļas strēmeli vai citiem labumiem pēc izvēles.
Lai labi garšo!
Comment Form

