Foto: Shutterstock
Ar ķiplokiem un timiānu ceptas cūkgaļas karbonādes šķēles ikdienas vakariņām.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
600 gcūkgaļas karbonāde paprikas pulveris eļļa cepšanai1 ĒKsviests3 timiāna zariņi5 ķiploka daiviņas pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Cūkgaļas karbonādi sagriež aptuveni 2 cm biezās šķēles un viegli izdauza ar gaļas āmura plakano pusi.

2

Lai cepoties šķēles iegūtu apetītlīgi zeltainu nokrāsu, tās apkaisa ar maltas paprikas pulveri – vislabāk kūpinātu.

3

Pannā sakarsē taukus vai eļļu, apcep ar naža plakano pusi saplacinātas ķiploka daiviņas zeltainas, izņem no pannas. Uz pannas aromatizētajā eļļa liek gaļas šķēles un 2-3 minūtes apcep no abām pusēm.

4

Cepšanas beigās pievieno sviestu, iepriekš apceptos ķiplokus un pāris timiāna zariņus! Sviestu nedrīkst ilgi karsēt, tikai izkausēt – tas piešķir gaļai patīkamu garšu! Kad sviests pievienots, noņem pannu no plīts, uzliek tai vāku un "atpūtina" gaļu 7-10 minūtes.

5

Pirms pasniegšanas karbonādes pārkaisa ar sāli un pipariem.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!