Zeltaini apceptas cūkgaļas karbonādes ar ķiplokiem un timiānu
Foto: Shutterstock
3 porcijas 

Ar ķiplokiem un timiānu ceptas cūkgaļas karbonādes šķēles ikdienas vakariņām.

Cūkgaļas karbonādi sagriež aptuveni 2 cm biezās šķēles un viegli izdauza ar gaļas āmura plakano pusi.

Lai cepoties šķēles iegūtu apetītlīgi zeltainu nokrāsu, tās apkaisa ar maltas paprikas pulveri – vislabāk kūpinātu.

Pannā sakarsē taukus vai eļļu, apcep ar naža plakano pusi saplacinātas ķiploka daiviņas zeltainas, izņem no pannas. Uz pannas aromatizētajā eļļa liek gaļas šķēles un 2-3 minūtes apcep no abām pusēm.

Cepšanas beigās pievieno sviestu, iepriekš apceptos ķiplokus un pāris timiāna zariņus! Sviestu nedrīkst ilgi karsēt, tikai izkausēt – tas piešķir gaļai patīkamu garšu! Kad sviests pievienots, noņem pannu no plīts, uzliek tai vāku un "atpūtina" gaļu 7-10 minūtes.

Pirms pasniegšanas karbonādes pārkaisa ar sāli un pipariem.

Iesūtīja: Artūrs

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form