Zeltainie sīpolu gredzeni alus mīklā
Foto: Viktorija Kožemjakina
0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 lieli sīpoli
lieli sīpoli
150 g
150 g kviešu milti
kviešu milti
1/2 TK
1/2 TK dzeramā soda
dzeramā soda
200 ml
200 ml alus
alus
 
rapšu eļļa cepšanai
rapšu eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas paprikas pulveris
paprikas pulveris
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Piektdienas vakars, bet netiec uz krodziņu? Uzbur ballītes atmosfēru mājas apstākļos! Gardie sīpolu gredzeni ir mājās pagatavojama uzkoda, kas lieliski papildinās tava iecienītākā atspirdzinošā dzēriena garšu.

    Sagriež sīpolus 0,5-0,7 cm biezās šķēlēs (tā, lai veidojas apaļi gredzeni), katru šķēli sadala atsevišķos gredzenos.

    Bļodā samaisa miltus ar sodu, sāli, paprikas pulveri.

    Katru sīpola gredzenu apviļā sausajā miltu maisījumā un noliek uz šķīvja.

    Miltu maisījumam pielej alu un samaisa līdz viendabīgai mīklas konsistencei.

    Uzkarsē eļļu (šajā rakstā skaidrojām, kā mājas apstākļos noteikt, ka eļļa ir uzkarsēta līdz nepieciešamajai temperatūrai).

    Ar dakšu vai standziņām katru sīpola gredzenu iemērc mīklas maisījumā un liek karstajā eļļā.

    Fritē līdz zeltainai garoziņai. Saliek uz papīra dvieļiem notecināt lieko eļļu.

    Pasniedz sīpolu gredzenus ar kādu gardu mērcīti. Te atradīsi 10 receptes vienkārši pagatavojamām uzkodu mērcēm.

    Lai labi garšo!

    Recepti piedāvā Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "AlkOutlet".

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form