Veselīga recepte nesteidzīgākai dienai un kādai īpašai maltītei. Bietēs marinētā forele pārsteigs ne tikai ar koši rozā krāsu, bet arī ar neticami maigu garšu.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gforeles fileja200 gbietes2 TKSanta Maria piedeva zivīm ar citronu1 TKakmens sāls16 sparģeļi200 gcukurzirņi svaigi garšaugi (pētersīļi, dilles, koriandrs, maurloki)50 gsviests cepšanai

Sagatavošana

1

Forelei izņem asakas (ja tādas ir), zivi sagriež četros gabaliņos. Pārkaisa ar sāli un pāri kārto rīvētas bietes. Liek zivi vēsumā un ļauj aptuveni 30 minūtes nostāvēties.

2

Uzkarsē krāsni līdz 70°C temperatūrai. Zivi (ar ādu uz leju) strauji apcep pannā, pārkaisa ar piedevu zivij ar citronu un liek sakarsētajā cepeškrāsnī. Cep 15–20 minūtes.

3

Nomizo sparģeļus un vāra sālsūdenī kopā ar cukurzirņiem aptuveni divas minūtes.

4

Tad atdzesē ledainā ūdenī, lai dārzeņi nezaudētu savu koši zaļo krāsu.

5

Pannā uz mazas liesmas izkausē sviestu. Kad sviests izkusis, liesmu strauji palielina un maisot karsē, līdz sviests kļūst zeltaini brūns. Jāraugās, lai sviests nepiedegtu, bet, ja tas tomēr notiek, nekavējoties to pārlej bļodā, lai izvairītos no piedeguma aromāta.

6

Apbrūnināto sviestu pārlej sparģeļiem un cukurzirņiem un viegli uzsilda.

7

Foreli, sparģeļus un cukurzirņus bauda kopā ar svaigiem garšaugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!