Grēcīgi garda un vasarīga - tāda ir šī rulete.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
5 gab.olas, vidējā izmēra, baltumi atdalīti no dzeltenumiem100 gsmalkais baltais cukurs plus nedaudz pārkaisīšanai100 gmandeļu milti vai maltas mandeles šķipsnasāls Pildījumam:3 ĒKaveņu vai zemeņu ievārījums, labas kvalitātes3 ĒKpūdercukurs300 mlsaldais krējums vismaz 35%200 gzemenes, notīrītas un sagrieztas gabaliņos3 ĒKmandeļu skaidiņas, viegli apgrauzdētas pūdercukurs pārkaisīšanai 30 x 23 cm cepampanna, izklāta ar cepampapīru

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C.

2

Saputo olas baltumus pastingrās putās, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un puto, līdz olas baltums kļūst stingrs un spīdīgs. Noliek malā.

3

Saputo olas dzeltenumu ar pārējo cukuru, līdz iegūta krēmīga gaiša masa, kas ceļas līdz karotei, ja karoti paceļ augšup.

4

Šajā olu dzeltenumu masā iesijā mandeļu miltus un sāli, tad pakāpeniski iecilā olu baltumus. Lej ar papīru izklātajā pannā un cep cepeškrāsnī 12 minūtes, kamēr mīkla sāk sarauties un "atlekt" no pannas malām.

5

Uz darba virsmas izklāj tīru trauku dvieli, kuram pa virsu liek vienu kārtu cepampapīra. Pārkaisa ar pūdercukuru (tējkaroti ar kaudzi). "Izceļ" biskvītu no pannas apgrieztā veidā (apakšu uz augšu), uzmanīgi noņem cepampapīru, uz kura biskvīts cepās cepeškrāsnī. Ar nazi aplīdzina malas. Pa virsu liek vēl vienu kārtu papīra un sāk rullēt (papīru atstājot iekšā). Noliek dzesēties, vislabāk uz nakti.

6

Gatavo pildījumu: atritina biskvītu (neuztraucies, ja tas nedaudz ieplaisā) un nosmērē ar ievārījumu vienmērīgā kārtā. Saldajā krējumā iesijā pūdercukuru un puto, kamēr stingrs. Iecilā zemeņu gabaliņus un masu izlīdzina pa biskvītu vienmērīgā kārtā, atstājot 2 cm platas malas.

7

Rullē ruleti no īsā gala, piepalīdzot ar papīru. Neuztraucies, ja tas sadalās. Liec uz servējamā šķīvja. Pārkaisi ar pūdercukuru un pārber ar mandeļu skaidiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!