Foto: Shutterstock
Krāšņa un gaisīga zemeņu piku kūka no plaucētās mīklas.
120Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

50 gsviests sāls150 gmilti500 gzemenes1 gab.želtīns paciņā750 gjogurts bez piedevām100 gcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukurs citrona miziņa2 ĒKcitronu sula100 gsaldais krējums1 ĒKmandeļu skaidiņas pūdercukurs

Sagatavošana

1

250 ml ūdens, sviestu un šķipsnu sāls uzvāra.

2

Iebērt miltus, maisīt ar koka karoti tik ilgi, kamēr mīklas pikucis atdalās no katla dibena un uz dibena un malām veidojas tāda kā balta kārtiņa. Noņemt no uguns. Uzreiz iemaisīt 1 olu (jāstrādā gana ātri).

3

Atdzesēt 10 minūtes. Tad pa vienai iemaisīt 4 olas. Atstāt uz 20 minūtēm.

4

Izklāt plāti ar cepamo papīru, uz tā uzzīmēt apli ap 22 cm. Mīklu iepildīt konditorejas maisiņā ar lielu caurumu galā. Aplī spirāles veidā izspiest mīklu, atstājot ap 1 cm brīvu starp spirāles posmiem.

5

Pārējo mīklu pikuču veidā izspiest visapkārt aplim. Likt līdz 225 grādiem sakarsētā krāsnī, cept 30 minūtes. Pikučus uzreiz, kamēr karsti, pārgriezt uz pusēm.

6

Nomazgāt zemenes, pārgriezt uz pusēm. Iemērkt želatīnu. Sajaukt jogurtu, cukuru, vaniļas cukuru un citrona mizu. Saputot krējumu. Želatīnu izkausēt, iejaukt jogurtā.

7

Iecilāt putukrējumu. ¼ daļu krēma sasmērēt uz kūkas pamatnes apļa, parējo krēmu ielikt uz 5 minūtēm ledusskapī.

8

Apgrauzdēt mandeļu skaidiņas.

9

Lielāko daļu zemeņu likt uz kūkas, virsū pārējo krēmu tādā kā kupola formā.

10

Pikučus saplucināt nedaudz sīkāk, ja ir vēlēšanās, ar atlikušajām zemenēm mākslinieciskā nekārtībā salikt uz kūkas.

11

Atdzesēt ap 5 stundām (jāsaka, ka šis varētu būt svarīgi, jo man nav izdevies nociesties ilgāk par pusstundu, kad kūka, protams, juka ārā.

12

Garšu gan tas nemainīja). Pārkaisīt ar mandelēm un pūdercukuru.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!