Foto: Shutterstock
Zemeņu sīrups - padzērieniem, desertiem un krēmiem ziemā.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgzemenes100 gcukurs

Sagatavošana

1

Svaigas, gatavas ogas likt burkās, pārkaisīt cukuru. Burkas aiztaisīt ar vates tamponu vai saliktu audumu vairākās kārtās un turēt vēsā vietā 1 mēnesi, periodiski sakratot burkas, lai cukurs pilnībā izkūst.

2

Tad sīrupu noliet, izfiltrēt un saliet sagatavotos traukos, aiztaisīt ar pergamenta papīru un glabāt aukstā vietā vai pasterizēt: 1/2 l burkas 10 minūtes, 1 l burkas 12-15 minūtes 85 *C.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!