Zemeņu tarte ar citronu krēmu
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
mīklai:
šķipsna
2 ĒK
pildījumam:
2 gab.
3 gab.
500-600 g

Vasaras sezonā, kad pieejamas zemenes, kāda kūka ar sārtvaidzītēm noteikti jāpagatavo, un šī recepte ar kraukšķīgu smilšu mīklas pamatni, skābenu citronu krēmu un saldām zemenēm pa virsu būs kā radīta svētkiem un saldai ikdienai.

Gatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus ar pūdercuku un sāli. Mazos gabaliņos sagriez sviestu, pievieno to miltiem un ar pirkstiem veido drupačas. Kad sviesta pikuči pārvērtušies smilšainās drupačās, pievieno masai olas dzeltenumu un ūdeni. Mīci mīklu, līdz visas sastāvdaļas viendabīgi sajaukušās un mīkla ir gluda. Centies mīklu samīcīt ātri - jo ātrāk to darīsi, jo trauslāka tā pēc tam garšos. Pārmīcīta mīkla būs cieta. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz pusstundu.

Gatavo krēmu. Norīvē citroniem miziņu un izspiež sulu. Citronu sulu sakuļ kopā ar miziņu, olām un cukuru. Pēc tam šo masu liec karsēties ūdens peldē un nepārtraukti kul, līdz krēms sabiezē. Atstāj krēmu uz mirkli atdzist, tad pievieno sviestu un iemaisi to. Atdzesē krēmu.

Izveltnē mīklu lielā aplī un liec lielajā tartes formā, bet var izmantot arī mazās tartalešu formas. Ar pirkstiem izlīdzini mīklu pa visu formu, lai mīkla vienmērīgi nosedz visas malas. Liec pamatni iepriekš sakarsētā krāsnī 200 grādos uz 20-30 minūtēm, līdz pamatne izcepusies zeltaini brūna.

Kad mīklas pamatne atdzisusi, izsmērē citronu krēmu un izkārto šķēlēs sagrieztas zemenes. Ja vēlies, ar otiņu apsmērē zemenes ar izkausētu želatīnu, tad ogas būs spīdīgas un ilgāk izskatīsies svaigas, var dekorēt ar piparmētru lapiņām.

Source

Tasty

Tags

Zemenes Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Līgo svētku un Jāņu receptes Mātes dienas ēdieni Cepeškrāsns Citroni Kviešu milti Olas Pūdercukurs Sāls Sviests Zemenes Ūdens Tortes un kūkas viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form