Zemeņu kūka ar 'dāmu pirkstiņiem'
Foto: Privātais arhīvs
4.4762 21
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Padalos ar savu mīļāko un ēdāju slavētāko deserta recepti - zemeņu tiramisu kūku! Tā nav ne jācep, ne jāvāra, ne jāizmanto kādas virtuves iekārtas, tikai nazis un bļoda!" Tasty.lv raksta receptes autore Annija Erdmane.

Izvēloties trauku, kurā gatavosi desertu, Annija iesaka izvēlēties kantainas formas ēdiena uzglabāšanas trauku, piemēram no plastmasas. "Sanāk skaistāk, stingrāk un plašāka virsma dekorēšanai," raksta Annija.

Izspiež apelsīnu sulu un ielej lēzenā bļodā (var izmantot arī jau gatavo, rūpnieciski spiesto sulu).

Cepumu vienu pusi uz pāris sekundēm iemērc sulā un kārto vienu pie otra cieši kopā (sula 'salīmēs') gar trauka malām, izklāj arī trauka pamatni.

Saputo putukrējumu. Desertam var izmantot jau gatavu putukrējumu vai maskarpones sieru, kas sakults ar cukuru.

Sagriež vai sablendē zemenes un aplej ar citrona sulu.

Traukā virs cepumu pamatnes pamīšus kārto zemenes, krēmu, nesaslapinātus cepumus, līdz kūkas vidus aizpildīts. Noslēdz ar cepumu kārtu.

Pēc vēlēšanās zemenēm un putukrējumam var pievienot nedaudz želatīna, lai kūka 'netecētu', bet tā nav problēma, ja putukrējums vai krēms ir stingrs.

Liek saldētavā uz pāris stundām, tad noņem plastmasas trauku un dekorē kūku ar atlikušajām zemenēm.

Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form