7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
600 gzemenes bez kātiņiem2 gab.olas, dzeltenumi un baltumi atdalīti100 gbaltais smalkais cukurs400 gmaskarpone200 gcepumi "dāmu pirkstiņi"200 mlsalds deserta vīns kakao pārkaisīšanai
Sagatavošana
1
Zemenes pārgriež uz pusēm, lielākās - četrās daļās. Olu dzeltenumus saputo gaišā masā kopā ar cukuru. Iemaisa maskarponi.
2
Atsevišķā bļodā saputo olas baltumus, kamēr tie kļūst stingri. Iecilā maskarpones masā.
3
"Dāmu pirkstiņus" pa vienam iemērc deserta vīnā un izklāt trauka apakšā. Noklāj ar maskarpones krēma masu. Pa virsu liek zemenes vienādā kārtā. Tad atkal dāmu pirkstiņus un maskarpones krēmu.
4
Pārkaisa ar kakao pulveri (arī augšējā kārtā var likt svaigas zemenes, bet tad nepieciešams lielāks daudzums ogu nekā paredzēts receptē). Liek vēsā vietā "ievilkties" uz 3-4 stundām, bet ne ilgāk.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit