Zemeņu tiramisu
Foto: Shutterstock
3.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Klasiskais itāļu deserts vasarīgās noskaņās.

Zemenes pārgriež uz pusēm, lielākās - četrās daļās. Olu dzeltenumus saputo gaišā masā kopā ar cukuru. Iemaisa maskarponi.

Atsevišķā bļodā saputo olas baltumus, kamēr tie kļūst stingri. Iecilā maskarpones masā.

"Dāmu pirkstiņus" pa vienam iemērc deserta vīnā un izklāt trauka apakšā. Noklāj ar maskarpones krēma masu. Pa virsu liek zemenes vienādā kārtā. Tad atkal dāmu pirkstiņus un maskarpones krēmu.

Pārkaisa ar kakao pulveri (arī augšējā kārtā var likt svaigas zemenes, bet tad nepieciešams lielāks daudzums ogu nekā paredzēts receptē). Liek vēsā vietā "ievilkties" uz 3-4 stundām, bet ne ilgāk.

Source

Tasty

Tags

Baudi vasaru! Bez termiskas apstrādes Cepumi Cukurs Deserta vīns Kakao Mascarpone Olas Zemenes Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Romantiskas vakariņas Kārtojumi un šarlotes Pasniegt atdzesētu vidēji
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form