Foto: Publicitātes foto
Tuvojas Māmiņdiena, un, lai arī pie mums koki un krūmi vēl tikai plaucē bagātīgus pumpurus, citur pasaulē jau ienākas pirmā raža, tāpēc veikalu plauktos gozējas saldās, smaržīgās vasaras vēstneses zemenes. Lai iepriecinātu mammas un pateiktu paldies par mīlestību, rūpēm un atbalstu, ko viņas mums dod, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā garda zemeņu-biezpiena našķa recepti, ko ar nelielu palīdzību spēs uztaisīt pat pirmklasnieks.
35Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
AUZU PĀRSLĀM:160 gauzu pārslas1 ĒKsviests5 gaugu eļļa30 gmedus2 ĒKčia sēklas šķipsnakanēlis pēc garšasrieksti un sēkliņas BIEZPIENA KRĒMAM:300 gvājpiena biezpiens200 gmaskarpone vai bezpiedevu krēmsiers100 gbezpiedevu jogurts1 ĒKmedus400 gzemenes piparmētru lapiņas dekoram

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2

Lielā bļodā sajauc visas auzu pārslu našķim paredzētās sastāvdaļas, kārtīgi samaisa un plānā kārtā izlīdzina uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru.

3

Cep 12-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz pārslas ir zeltaini brūnas un māja piepildījusies ar pasakainu smaržu! Noslēgtā traukā šādu auzu pārslu našķi var uzglabāt pat mēnesi.

4

Gatavo krēmu. Ar mikseri saputojiet visas sastāvdaļas. Ja gribi, lai biezpiens būtu krēmīgs, pirms putošanas to var vēl atsevišķi sablendēt vai iztrīt caur sietu.

5

Zemenes sagriež daiviņās.

6

Kārto desertu traukos – trauka apakšā liek 1–2 ĒK garuzdēto auzu pārslu, tad zemenes un tām virsū 2-3 ĒK biezpiena krēma. Atkārto šādu secību, līdz trauciņš pilns.

7

Rotā desertu ar zemenēm, piparmētru lapām vai citiem iecienītākajiem dekoriem un bauda!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!