Zemeņu un biezpiena kārtojums ar grauzdētām auzu pārslām
Foto: Publicitātes foto
2.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli

Tuvojas Māmiņdiena, un, lai arī pie mums koki un krūmi vēl tikai plaucē bagātīgus pumpurus, citur pasaulē jau ienākas pirmā raža, tāpēc veikalu plauktos gozējas saldās, smaržīgās vasaras vēstneses zemenes. Lai iepriecinātu mammas un pateiktu paldies par mīlestību, rūpēm un atbalstu, ko viņas mums dod, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā garda zemeņu-biezpiena našķa recepti, ko ar nelielu palīdzību spēs uztaisīt pat pirmklasnieks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Lielā bļodā sajauc visas auzu pārslu našķim paredzētās sastāvdaļas, kārtīgi samaisa un plānā kārtā izlīdzina uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru.

Cep 12-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz pārslas ir zeltaini brūnas un māja piepildījusies ar pasakainu smaržu! Noslēgtā traukā šādu auzu pārslu našķi var uzglabāt pat mēnesi.

Gatavo krēmu. Ar mikseri saputojiet visas sastāvdaļas. Ja gribi, lai biezpiens būtu krēmīgs, pirms putošanas to var vēl atsevišķi sablendēt vai iztrīt caur sietu.

Zemenes sagriež daiviņās.

Kārto desertu traukos – trauka apakšā liek 1–2 ĒK garuzdēto auzu pārslu, tad zemenes un tām virsū 2-3 ĒK biezpiena krēma. Atkārto šādu secību, līdz trauciņš pilns.

Rotā desertu ar zemenēm, piparmētru lapām vai citiem iecienītākajiem dekoriem un bauda!

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form