Zemeņu un biezpiena kārtojums ar grauzdētām auzu pārslām
Foto: Publicitātes foto
2.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
AUZU PĀRSLĀM
160 g
160 g auzu pārslas
auzu pārslas
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
5 g
5 g augu eļļa
augu eļļa
30 g
30 g medus
medus
2 ĒK
2 ĒK čia sēklas
čia sēklas
šķipsna
šķipsna kanēlis
kanēlis
pēc garšas
pēc garšas rieksti un sēkliņas
rieksti un sēkliņas
BIEZPIENA KRĒMAM
300 g
300 g vājpiena biezpiens
vājpiena biezpiens
200 g
200 g maskarpone vai bezpiedevu krēmsiers
maskarpone vai bezpiedevu krēmsiers
100 g
100 g bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
400 g
400 g zemenes
zemenes
 
piparmētru lapiņas dekoram
piparmētru lapiņas dekoram
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Viegla vasaras maltīte
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Tuvojas Māmiņdiena, un, lai arī pie mums koki un krūmi vēl tikai plaucē bagātīgus pumpurus, citur pasaulē jau ienākas pirmā raža, tāpēc veikalu plauktos gozējas saldās, smaržīgās vasaras vēstneses zemenes. Lai iepriecinātu mammas un pateiktu paldies par mīlestību, rūpēm un atbalstu, ko viņas mums dod, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā garda zemeņu-biezpiena našķa recepti, ko ar nelielu palīdzību spēs uztaisīt pat pirmklasnieks.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Lielā bļodā sajauc visas auzu pārslu našķim paredzētās sastāvdaļas, kārtīgi samaisa un plānā kārtā izlīdzina uz cepamās paplātes, kas iepriekš izklāta ar cepampapīru.

    Cep 12-15 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz pārslas ir zeltaini brūnas un māja piepildījusies ar pasakainu smaržu! Noslēgtā traukā šādu auzu pārslu našķi var uzglabāt pat mēnesi.

    Gatavo krēmu. Ar mikseri saputojiet visas sastāvdaļas. Ja gribi, lai biezpiens būtu krēmīgs, pirms putošanas to var vēl atsevišķi sablendēt vai iztrīt caur sietu.

    Zemenes sagriež daiviņās.

    Kārto desertu traukos – trauka apakšā liek 1–2 ĒK garuzdēto auzu pārslu, tad zemenes un tām virsū 2-3 ĒK biezpiena krēma. Atkārto šādu secību, līdz trauciņš pilns.

    Rotā desertu ar zemenēm, piparmētru lapām vai citiem iecienītākajiem dekoriem un bauda!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form