Karaliskā zemeņu tarte, kas pildīta ar aromātisku vaniļas un olu krēmu rotās jebkuru svinību galdu. Olu krēma recepti pildījumam atradīsi šeit.

50Minūtes
15Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
Mīklai:150 gkviešu milti90 gsviests30 gsmalkais cukurs1 gab.olas dzeltenums no M izmēra olas Pildījumam: sula un miza no 1 apelsīna500 golu krēms2.5 gab.želatīna plāksnes 12-14 vienāda izmēra zemenes (kopā ap 300 g)2 ĒKaprikožu vai cits salds ievārījums Mērcei:150 gzemenes1 ĒKpūdercukurs 36 x 12 cm panna tartes cepšanai ar izņemamu apakšu.

Sagatavošana

1

Mīklas gatavošana: miltus, sviestu un cukuru liek pārtikas kombainā un samaļ, līdz izveidojas drumstalaina mīkla. Pievieno olas dzeltenumu un 2 ēdamkarotes ledus auksta ūdens. Maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Mīca neilgu laiku, izveido apaļas formas lodi, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzesēties uz 30 minūtēm.

2

Uz miltiem apkaisītas virsmas vienmērīgā biezumā izrullē mīklu, kuru pēc tam pārceļ uz tastes cepamās formas (ar izņemamu pamatu). Nogriež lieko mīklu gar malām. Ar dakšiņu sadursta mīklas pamatni. Pa virsu mīklai ieklāj cepampapīru un ieber speciālās cepšanas lodītes vai kaltētus zirņu vai pupas.

3

Tartes pannu ar mīklu liek ledusskapī vai saldētavā, kamēr uzkarst cepeškrāsns līdz 190C. Cep 15-20 minūtes, noņem lodītes (zirņus vai pupas) un papīru, turpina cept vēl 5 minūtes.

4

Pildījuma gatavošana: olu krēmam pievieno apelsīna miziņu. Želatīnu iemērc 3 ēdamkarotēs apelsīnu sulas (vai ūdens) un atstāj uz 5 minūtēm. Bļodiņu liek karstā ūdens peldē un gaida, kamēr želatīns izkūst. Ļauj želatīnam nedaudz atdzist un tad to iemaisa olu krēma masā.

5

Ņem atdzisušo tartes pamatni un uzreiz pārlej ar želēt sākušo olu krēmu. Atdzesē.

6

Zemenes sagriež skaistās šķēlēs un kārto pa virsu tartei.

7

Ievārījumu kopā ar apelsīnu sulu vai nelielu daudzumu ūdens uzkarsē, lai izveidotu "glazūru" zemenēm. Ar otiņu pārsmērē pār ogām. Pirms pasniegšanas var izdekorēt ar piparmētru lapiņām.

8

Mērces pagatavošana: zemenes sablendē, izberž caur sietu un pievieno nedaudz cukura un apelsīnu vai citronu sulas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!