Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Recepte divi vienā – zemenes zemeņu un plūškoka želejā, kā arī paša gatavots zemeņu sorbets. Spridzīgs deserts, apēšanai nākamajā dienā.
12Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
SORBETAM:100 gpūdercukurs500 gzemenes1 ĒKcitronu sula ŽELEJAI:900 gzemenes5 ĒKplūškoka sīrups1 TKcitronu sula6 želatīna lapas zemeņu ziediņi vai rudzupuķes dekorēšanai PIEDERUMI:4 deserta glāzīšu formas vai parastas tasītes

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo sorbetu. Ņem nelielu katliņu, ielej tajā 100ml ūdens, pievieno pūdercukuru un kopš brīža, kad ūdens sāk burbuļot, vāra piecas minūtes. Pēc tam katliņu noliek malā.

2

Tikmēr ņem sorbetam paredzētās zemenes un sablendē. Pēc tam izkāš cauri sietam, lai sorbetā nebūtu zemeņu sēkliņu.

3

Traukā sajauc zemenes ar cukura sīrupu un citronu sulu. Sorbetu gatavo saldējuma mašīnā vai sasaldē vienkārši traukā saldētavā – ja dara šādi, tad pēc tam, kad sorbets sasalis, to izņem laukā, ar karoti kārtīgi samaisa, un tad liek atpakaļ saldēties.

4

Gatavo zemenes želejā. Aptuveni 600g no visām nepieciešamajām zemenēm sagriež šķēlītēs un liek katliņā. Klāt pievieno plūškoka sīrupu (kuru vari pagatavot pēc šīs receptes), citronu sulu un trīs ēdamkarotes ūdens.

5

Visu samaisa un atstāj ievilkties uz 20 minūtēm, ik pa laikam apmaisot.

6

Pēc tam katliņa virsmu cieši apklāj ar cepamo papīru, bet pašu katliņu liek karsēties uz lēnas uguns. Aptuveni pēc 10 minūtēm katliņu ņem nost no uguns un atdzesē piecas minūtes.

7

Pēc tam zemeņu masu izkāš caur neilona sietu lielā bļodā, ļaujot sīrupam kārtīgi notecēt.

8

Tikmēr izmērcē želatīna lapas vismaz piecas minūtes aukstā ūdenī. Pēc tam želatīnu izzvejo laukā un iemaisa notecinātajā zemeņu sīrupā, līdz želatīns izšķīdis. Ja nepieciešams, uz dažām sekundēm var trauku ar želatīnu un sīrupu ielikt mikroviļņu krāsnī.

9

Želeju atdzesē, un kad tā sāk sabiezēt, nedaudz želejas ieliek katrā no desertam sagatavotajiem trauciņiem.

10

Drusciņai želejas ļauj teju sastingt, un tad katra trauciņa vidū ieliek pa tīrai, veselai zemenei. Pēc tam ņem zemeņu šķēlītes, no kurām notecināja sīrupu, un izkārto gar katra trauciņa maliņām.

11

Pārējos zemeņu gabaliņus saber pa vidu trauciņā, un pārlej tiem pāri zemeņu želeju.

12

Deserta trauciņus liek ledusskapī sastingt vismaz uz četrām stundām, vai uz visu nakti.

13

Lai skaisti pasniegtu, katru trauciņu pēc izņemšanas no ledusskapja patur karstā ūdens peldē dažas sekundes.

14

Zemeņu želejas trauciņus apgāž otrādi un ļauj želejai izkrist uz šķīvīšiem. Pasniedz kopā ar zemeņu sorbetu, bet dekorē ar zemeņu ziediņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!