Zemeņu un rabarberu ievārījums ar piparmētrām
Foto: Shutterstock
3.8333 6
Sarežģītība: viegli

Klāt laiks, kad zemenes ir gatavas un arī rabarberi vēl ir ēdami. Pagatavo atsvaidzinošo zemeņu un rabarberu ievārījumu. Izmanto ievārījumu cukuru 1:3, tad ievārījums nebūs pārmērīgi salds, bet patīkami skābens. Ja izmanto parasto cukuru tad uz 1 kg zemeņu un rabarberu jāņem 1 kg cukura.

Rabarberus nomizo un sagriež plānās ripiņās. Zemenes noskalo, ja nepieciešams, notīra kauslapas, sagriež gabalos un blenderī sakuļ. Katlā liek zemenes un rabarberus, apber ar cukuru, izmaisa un atstāj 2 stundas suloties.

Kamēr zemenes un rabarberi sulojas, smalki sagriež tīras piparmētras lapiņas. Katlu liek uz vidējas uguns un apmaisot uzvāra. Uz lēnas uguns vāra 5 minūtes. Pievieno piparmētras, izmaisa.

Karstu ievārījumu pilda tīrās, izkarsētās burkās un tūlīt aizvāko. Pēc kāda laika burciņas sakrata, lai ievārījums samaisītos vienmērīgi.

Source

Tasty

Tags

Rabarberi Zemenes Cukurs Piparmētras Rabarberi Zemenes Ievārījumi, džemi un marmelādes Vārīšana viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form