Foto: Shutterstock
Klāt laiks, kad zemenes ir gatavas un arī rabarberi vēl ir ēdami. Pagatavo atsvaidzinošo zemeņu un rabarberu ievārījumu. Izmanto ievārījumu cukuru 1:3, tad ievārījums nebūs pārmērīgi salds, bet patīkami skābens. Ja izmanto parasto cukuru tad uz 1 kg zemeņu un rabarberu jāņem 1 kg cukura.
150Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

750 gzemenes250 grabarberi330 gievārījuma cukurs 1:330 piparmētras lapiņas

Sagatavošana

1

Rabarberus nomizo un sagriež plānās ripiņās. Zemenes noskalo, ja nepieciešams, notīra kauslapas, sagriež gabalos un blenderī sakuļ. Katlā liek zemenes un rabarberus, apber ar cukuru, izmaisa un atstāj 2 stundas suloties.

2

Kamēr zemenes un rabarberi sulojas, smalki sagriež tīras piparmētras lapiņas. Katlu liek uz vidējas uguns un apmaisot uzvāra. Uz lēnas uguns vāra 5 minūtes. Pievieno piparmētras, izmaisa.

3

Karstu ievārījumu pilda tīrās, izkarsētās burkās un tūlīt aizvāko. Pēc kāda laika burciņas sakrata, lai ievārījums samaisītos vienmērīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!