Foto: Shutterstock
Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.
5Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 mlzemenes1 rabarbera kāts1 laims1 apelsīns3 ĒKplūškoka sīrups (vai cits sīrups)750 mlsauss rozā vīns (vai baltvīns)500 mlgāzēts ūdens50 mlbrendijs4 ĒKledus

Sagatavošana

1

Notīra un smalkās ripiņās sagriež rabarbera kātu, liek sangrijas krūkā vai lielā bļodā. Uz pusēm griež zemenes un pievieno rabarberiem. Nomazgā un smalkās šķēlēs sagriež laimu un apelsīnu, liek sangrijas krūkā. Ar koka karoti izmaisa augļus, nedaudz paspaidot apelsīna un laima šķēles.

2

Krūzītē samaisa sīrupu ar brendiju un uzlej uz augļiem, pēdējo lej vīnu. Liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu vai ilgāk. Pirms pasniegšanas sajauc ar aukstu gāzēto ūdeni vai šampanieti.

3

Ar karoti liek glāzē ledus gabaliņus, augļus, pa virsu lej sangriju. Pasniedz, greznojot ar svaigi pārgrieztu zemeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!