
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
200 g
200 g mandeļu milti
mandeļu milti125 g
125 g mandeļu sviests
mandeļu sviests 4 ĒK
4 ĒK kļavu sīrups
kļavu sīrupsPildījumam
500 g
500 g zemenes
zemenes125 g
125 g kokosriekstu/mandeļu sviests
kokosriekstu/mandeļu sviests5 ĒK
5 ĒK kļavu sīrups
kļavu sīrups200 ml
200 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens3 TK
3 TK agara pulveris
agara pulverisMazliet citādāks zemeņu laika kārums, par kuru tā autore Kristīne Bergfelde saka: garšīgs un izdevies eksperiments. Par sevi Kristīne saka: "Mana pasaule griežas ap neskaitāmām interesēm, bet gatavot, ceļot un ēst kūkas man patīk visvairāk!" Vegāniskas zemeņu laika receptes atradīsi arī Kristīnes blogā un grāmatā "Vegāns virtuvē".
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Sajauc visas pamatnes sastāvdaļas, liek kūkas formā (diametrs 20 cm) un nospiež.
Sajauc visas pildījuma sastāvdaļas (izņemot agaragaru) un sablendē.
Atdala apmēram 300 ml pildījuma, iemaisa tajā agaru un liek karsēties apmēram 2 minūtes.
Pievieno masu pildījumam un sablendē atkal. Lej pildījumu uz pamatnes, izlīdzina un liek ledusskapī uz 1-2 stundām, līdz kūka kļuvusi stingra.
Dekorē ar zemenēm.
Baudi gardu zemeņu kūku bez cepšanas – lai labi garšo!
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.