Mazliet citādāks zemeņu laika kārums, par kuru tā autore Kristīne Bergfelde saka: garšīgs un izdevies eksperiments. Par sevi Kristīne saka: "Mana pasaule griežas ap neskaitāmām interesēm, bet gatavot, ceļot un ēst kūkas man patīk visvairāk!" Vegāniskas zemeņu laika receptes atradīsi arī Kristīnes blogā un grāmatā "Vegāns virtuvē".
75Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
200 gmandeļu milti125 gmandeļu sviests4 ĒKkļavu sīrups500 gzemenes125 gkokosriekstu/mandeļu sviests5 ĒKkļavu sīrups200 mlkokosriekstu piens3 TKagara pulveris

Sagatavošana

1

Sajauc visas pildījuma sastāvdaļas (izņemot agaragaru) un sablendē.

2

Atdala apmēram 300 ml pildījuma, iemaisa tajā agaru un liek karsēties apmēram 2 minūtes.

3

Pievieno masu pildījumam un sablendē atkal. Lej pildījumu uz pamatnes, izlīdzina un liek ledusskapī uz 1-2 stundām, līdz kūka kļuvusi stingra.

Baudi gardu zemeņu kūku bez cepšanas – lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!