Zemeņu zupa ar bezē
Foto: Vida Press
4.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Zupai:
300 g
300 g zemenes
zemenes
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
1
1 laims
laims
Olbaltuma putām:
2
2 olu baltumi
olu baltumi
125 g
125 g cukurs
cukurs
300 ml
300 ml piens
piens
Karameļu mērcei:
90 g
90 g cukurs
cukurs
Dekorēšanai:
 
zemenes
zemenes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Saldās zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Salds kārums vakariņu reizei - zemeņu biezzupa ar maigām olbaltuma putām un saldu karameli.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai pagatavotu zemeņu zupu, zemenes un pūdercukuru liek blendera krūzē, piespiež laima sulu un visu sakuļ, līdz cukurs iemaisījies, bet ogas izšķīdušas.

    Ja vēlies, masu izberz caur sietu - zupa būs vēl maigāka un viendabīfāka.

    Lai pagatavotu bezē pikas, olu baltumus sakuļ maigās putās, nepārtraucot kulšanu, pievieno cukuru, līdz izveidojas stingras, baltas putas.

    Ielej pienu nelielā katliņā un uzvāra. Ar ēdamkaroti ņem olbaltuma putas un liek pikas pa vienai pienā. Uz lēnas uguns karsē 2 minūtes, apgriež pikas otrādi un vāra vēl pāris minūtes. Šādā veidā sagatavo visu bezē masu - 12 pikas.

    Lai pagatavotu karameļu mērci, uzkarsē pannu un ieber tajā cukuru. Karsē, laiku pa laikam pakratot pannu, līdz cukurs izkusis un izveidojies tumša dzintara krāsas sīrups. Noņem pannu no uguns, pievieno cukuram divas ēdamkarotes auksta ūdens. Liek pannu atkal uz plīts un virs lēmas liesmas ļauj karamelei atkal izkust.

    Zemeņu zupu salej četros zupas šķīvjos, katrā no tiem liek trīs bezē pikas, pārkaisa ar smalki sagrieztām zemenēm un pārslaka ar karameli. Pasniedz nekavējoties.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Baudi vasaru! Ātri pagatavojami ēdieni Cukurs Laims Olas Piens Pūdercukurs Zemenes Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Līgo svētku un Jāņu receptes Romantiskas vakariņas Viegla vasaras maltīte Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Saldās zupas Vārīšana viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form