Zemesriekstu sviesta batoniņi
Foto: Shutterstock
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
200 g
200 g cukurs
cukurs
250-300 g
250-300 g zemesriekstu sviests (krēmīgais)
zemesriekstu sviests (krēmīgais)
150 g
150 g smilšu cepumi (piemēram, ''Selga'')
smilšu cepumi (piemēram, ''Selga'')
150 g
150 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Cepumi
  • Citi saldēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Neviens mājās gatavotais batoniņš neizkonkurēs veikalos pirktos, un šis našķis garšos arī tiem, kas līdz šim ar zemesriekstu sviestu varbūt vēl nav sadraudzējušies. Ietin batoniņus cepampapīrā un paņem līdzi uz darbu vai iedod bērniem dienas gaitās, lai atjaunotu enerģiju spēka izsīkuma brīžos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mazā katliņā izkausē 150 g sviestu kopā ar cukuru.

    Blenderī sasmalcini cepumus, lai tie būtu tik smalki kā smiltis.

    Izkausētajai masai pievieno zemesriekstu sviestu un sadrupinātos cepumus. Ar koka karoti vai silikona lāpstiņu rūpīgi visu samaisi, lai izveidojas viendabīgas konsistences masa.

    Veidnē ieklāj cepamo papīru, nogriez liekās malas un ielej sagatavoto zemesriekstu sviesta masu, un ar karoti vienmērīgi izlīdzini.

    Ūdens peldē izkausē atlikušo sviestu (50 g) ar šokolādi. Kad šokolāde izkususi, samaisi, noņem no ūdens peldes, lai masa nepiedeg. Dažas minūtes glazūru padzesē.

    Izkausēto šokolādi pārlej veidnē virsū zemesriekstu sviesta masai un ar karoti izlīdzini. Liec veidni saldētavā sacietēt, līdz batoniņi un glazūra stingra.

    Sagriež gabaliņos un pasniedz.

    Batoniņus uzglabā slēgtā traukā.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form