Auzu pārslu, zemesriekstu sviesta un mandeļu skaidiņu enerģijas batoniņi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.7500 4
20 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
125 g
125 g auzu pārslas
auzu pārslas
100 g
100 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
150 g
150 g zemesriekstu sviests (ar riekstu gabaliņiem)
zemesriekstu sviests (ar riekstu gabaliņiem)
200 g
200 g Muskovado (brūnais) cukurs
Muskovado (brūnais) cukurs
50 g
50 g sviests
sviests
1
1 olas baltums
olas baltums
Piederumi:
 
~18x28cm liels cepamtrauks, izklāts ar cepamo papīru
~18x28cm liels cepamtrauks, izklāts ar cepamo papīru
  • Cepumi
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Launags
  • Pusdienas
  • Pasaules Virtuve
  • Salds gardums, kuru ņemt kā našķi līdzi rudenīgās pastaigās vai garās darba dienās. Batoniņš būs īsta enerģijas bumba, jo tajā ir salds brūnais cukurs un zemesriekstu sviests. Bet kraukšķīgumam pievienotas auzu pārslas un mandeļu skaidiņas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

    Traukā sajauc auzu pārslas, mandeļu skaidiņas, kanēli un sāli.

    Nelielā katliņā uzkarsē zemesriekstu sviestu, brūno cukuru un sviestu. Silda tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

    Pēc tam zemesriekstu sviesta un cukura masu iemaisa sausajās sastāvdaļās, kārtīgi visu sajaucot. Kad tas izdarīts, pievieno olu baltumu, un rūpīgi to iemaisa.

    Saldo masu izklāj cepampannā, rūpīgi izlīdzinot un piespiežot pie pamatnes.

    Ieliek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz virsma ir zeltaini brūna. Kad gatavs, ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

    Kad izceptā masa atdzisusi, to izņem no cepamās pannas, noloba cepampapīru un sagriež garenas formas batoniņos.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form