Auzu pārslu, zemesriekstu sviesta un mandeļu skaidiņu enerģijas batoniņi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
20 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Salds gardums, kuru ņemt kā našķi līdzi rudenīgās pastaigās vai garās darba dienās. Batoniņš būs īsta enerģijas bumba, jo tajā ir salds brūnais cukurs un zemesriekstu sviests. Bet kraukšķīgumam pievienotas auzu pārslas un mandeļu skaidiņas.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

Traukā sajauc auzu pārslas, mandeļu skaidiņas, kanēli un sāli.

Nelielā katliņā uzkarsē zemesriekstu sviestu, brūno cukuru un sviestu. Silda tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

Pēc tam zemesriekstu sviesta un cukura masu iemaisa sausajās sastāvdaļās, kārtīgi visu sajaucot. Kad tas izdarīts, pievieno olu baltumu, un rūpīgi to iemaisa.

Saldo masu izklāj cepampannā, rūpīgi izlīdzinot un piespiežot pie pamatnes.

Ieliek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz virsma ir zeltaini brūna. Kad gatavs, ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

Kad izceptā masa atdzisusi, to izņem no cepamās pannas, noloba cepampapīru un sagriež garenas formas batoniņos.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form