Zibenīgais gaspačo ar asumiņu
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
8 gab.
8 gab. lieli tomāti
lieli tomāti
6 gab.
6 gab. īsie gurķi
īsie gurķi
1–2 gab.
1–2 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
1 g
1 g liels sarkanais sīpols
liels sarkanais sīpols
100–150 ml
100–150 ml olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
1–2 ĒK
1–2 ĒK etiķis
etiķis
šķipsna
šķipsna kajēnas pipari
kajēnas pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Svaigēšana
  • Aukstās zupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Ideālais veids, kā izlietot piebriedušos atvasaras tomātus, – sablendēt tos ārkārtīgi gardā aukstajā gaspačo zupā. Garšu dažādībai klāt pievieno arī kādu no lauka atnestu gurķi, palielu sarkano sīpolu un pieber šķipsniņu kajēnas piparu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mikstākos tomātus, pusi no gurķiem, pusi paprikas un pusi sīpola sagriez pavisam lielos gabalos un saber katlā vai blendera krūzē. Pārlej visu bagātīgi ar olīveļļu, pievieno sāli, piparus, šķipsnu kajēnas piparu, etiķi (derēs gan parastais, gan ābolu, gan vīnogu) un visu sablendē ar rokas vai stacionāro blenderi viendabīgā masā.

    Stingrākos tomātus sagriez pavisam smalkos kubiņos. To pašu izdari ar atlikušajiem gurķiem, papriku un sarkano sīpolu.

    Un šeit āķis – pasniegt vari divos variantos. Pirmais – smalki sagrieztos dārzeņos iemaisi zupas katlā un tad pasniedz. Otrais – vispirms bļodiņās lej viendabīgo gaspačo un tad pārber ar dārzeņu gabaliņiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form