Ziedkāpostu biezenis. (Kartupeļi šokā!)
Foto: Shutterstock
4.6667 3
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
700 g
700 g ziedkāposti
ziedkāposti
60 g
60 g sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ziedkāpostu biezenis ir garšīga un veselīga alternatīva kartupeļu biezenim. Recepti iesaka šefpavārds Rūdolfs Šteinbergs savā jaunajā pavārgrāmatā "Radi savu dzīves garšu".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgā ziedkāpostus un sadala pa ziedkopām.

    Liek ziedkopas verdošā sālsūdenī, vāra, līdz mīkstas, nokāš.

    Liek ziedkopas atpakaļ tukšajā katlā un karsē, līdz iztvaiko liekais šķidrums.

    Liek ziedkāpostus blenderī, pievieno istabas temperatūras sviestu, muskatriekstu un sāli.

    Blendē, līdz iegūst viendabīgu masu.

    Ziedkāpostu biezenis labi garšo gan silts, gan auksts, gan viens pats, gan kopā ar jūras ķemmītēm, baltajām zivīm un dārzeņiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form