
Ziedkāpostu biezenis ir garšīga un veselīga alternatīva kartupeļu biezenim. Recepti iesaka šefpavārds Rūdolfs Šteinbergs savā jaunajā pavārgrāmatā "Radi savu dzīves garšu".
Nomazgā ziedkāpostus un sadala pa ziedkopām.
Liek ziedkopas verdošā sālsūdenī, vāra, līdz mīkstas, nokāš.
Liek ziedkopas atpakaļ tukšajā katlā un karsē, līdz iztvaiko liekais šķidrums.
Liek ziedkāpostus blenderī, pievieno istabas temperatūras sviestu, muskatriekstu un sāli.
Blendē, līdz iegūst viendabīgu masu.
Ziedkāpostu biezenis labi garšo gan silts, gan auksts, gan viens pats, gan kopā ar jūras ķemmītēm, baltajām zivīm un dārzeņiem.