Foto: Shutterstock
Ziedkāpostu biezenis ir garšīga un veselīga alternatīva kartupeļu biezenim. Recepti iesaka šefpavārds Rūdolfs Šteinbergs savā jaunajā pavārgrāmatā "Radi savu dzīves garšu".
40Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
700 gziedkāposti60 gsviests pēc garšasmalts muskatrieksts pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Nomazgā ziedkāpostus un sadala pa ziedkopām.

2

Liek ziedkopas verdošā sālsūdenī, vāra, līdz mīkstas, nokāš.

3

Liek ziedkopas atpakaļ tukšajā katlā un karsē, līdz iztvaiko liekais šķidrums.

4

Liek ziedkāpostus blenderī, pievieno istabas temperatūras sviestu, muskatriekstu un sāli.

5

Blendē, līdz iegūst viendabīgu masu.

Ziedkāpostu biezenis labi garšo gan silts, gan auksts, gan viens pats, gan kopā ar jūras ķemmītēm, baltajām zivīm un dārzeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!