Jau pavisam drīz sāksies svaigo ziedkāpostu sezona. Jā, iespējams, tas nav pats “aizraujošākais” dārzenis garšas ziņā, taču tas ir vērtīgs un lietderīgs. Ziedkāposti lieliski remdē izsalkumu un satur vairākus vērtīgus vitamīnus: vitamīnu C, vitamīnu B6 un pat folijskābi. Tie kalpo kā dabīgs palīglīdzeklis cilvēka imūnsistēmas uzlabošanai, sirds un asinsvadu normālai attīstībai un darbībai.

Garšīgie un veselīgie mini mafini būs lielisks papildinājums brokastīm vai veselīga uzkoda starp ēdienreizēm, jo tie ir ļoti sātīgi un satur daudz proteīna. Tie ir viegli pagatavojami un sniegs lielisku dienas sākumu, jo kas gan var būt garšīgāks par siera un šķiņķa savienojumu?

45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gziedkāposts175 gkubiņos sagriezts šķiņķis50 gmazie spināti50 gsmalki sagriezti sīpoli5 gab.sakultas olas TKķiploku pulveris100 grīvēts Čedaras siers pēc garšassāls, Kajēnas pipari, melnie pipari

Sagatavošana

1

Uzsilda krāsni uz 190°C.

2

Sarīvē ziedkāpostu, nosusina to un ieliek bļodā.

3

Ziedkāpostam pievieno iepriekš sakultās olas, Čedaras sieru, ķiploku pulveri un maisa, līdz viss vienmērīgi sajaucies kopā.

4

Pievieno klāt šķiņķi un sīpolus, izmaisa.

5

Mafinu formās izsmidzina eļļu un katru piepilda ar samaisīto maisu.

6

Vēlams pildīt ne vairāk kā 2/3, lai cepoties masa nepārietu pāri malām.

7

Cep 20-25 minūtes vai arī līdz kļūst zeltains.

Lai labi garšo, olas ir spēks!

Recepti sagatavojuši Latvijas apvienotās putnkopības nozares asociācijas speciālisti Eiropas komisijas finansētā izglītojošā projektā "Olas ir spēks!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!