Ziedkāpostu sacepums ar tomātiem un sieru
Foto: Vida Press
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. ziedkāposts
ziedkāposts
8-10 gab.
8-10 gab. ķirštomāti
ķirštomāti
1 sauja
1 sauja rīvmaize
rīvmaize
2 ĒK
2 ĒK parmezāna siers, rīvēts
parmezāna siers, rīvēts
 
melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
mērcei:
60 g
60 g sviests
sviests
60 g
60 g milti
milti
600 ml
600 ml piens
piens
1 gab.
1 gab. lauru lapa
lauru lapa
1 ĒK
1 ĒK angļu sinepes
angļu sinepes
pēc garšas
pēc garšas muskatrieksts, rīvēts
muskatrieksts, rīvēts
sauja
sauja lociņi
lociņi
150 g
150 g Čederas siers, rīvēts
Čederas siers, rīvēts
  • Dārzeņu sacepumi
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Maigas ziedkāpostu rozetes krēmīgā siera mērcē, kuru papildina rīvmaizes drumstalas un ķirštomātu spirdzinošais skābumiņš - lieliska maltīte visai ģimenei.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ziedkāpostu sadala rozetēs. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Lociņus sasmalcina.

    Ziedkāpostus liek verdošā ūdenī un aptuveni 10 minūtes vāra, tad nokāš.

    Gatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot apcep aptuveni minūti, tad pakāpeniski lej pienu, nepārtraukti maisot, līdz izveidojas krēmīga mērce.

    Pievieno lauru lapu un maisot turpina sautēt aptuveni 5 minūtes, tad lauru lapu izņem, pievieno lociņus, muskatriekstu, sinepes, Čederas sieru un maisot sautē vēl 1-2 minūtes.

    Sakarsē cepeškrāsni grila režīmā un uzsilda cepamo veidni.

    Izņem veidni no krāsns, liek tajā ziedkāpostus, pārlej ar mērci, pārber ar tomātiem, rīvmaizi un parmezanu. Grilē krāsnī aptuveno 5 minūtes, līdz siers izkūst, izņem no krāsns, pārkaisa ar pipariem un pasniedz.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form