Foto: Publicitātes foto
Ja jums garšo klasiskie vācu kartupeļu salāti, tad noteikti garšos arī šie! Recepti iesaka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) eksperti.
30Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
5 gab.vārītas olas1 gab.ziedkāposts, sadalīts mazās rozetēs50 gmarinēti gurķi1 gab.sarkanais sīpols50 gsvaigs gurķis100 gkūpināts bekons MĒRCEI:100 gmajonēze100 gbezpiedevu jogurts1 ĒKsaldas sinepes1 ĒKbaltvīna etiķis1 ĒKcukurs1 TKsāls1 šķipsnapaprikas pulveris1 šķipsnasvaigi malti melnie pipari dilles pasniegšanai

Sagatavošana

1

Ziedkāpostu tvaicē vai vāra – svarīgi, lai tas nebūtu pārāk mīksts, citādi salātu vietā būs biezenis!

2

Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un uz lēnas uguns apcep pannā bez taukvielām. Kad gaļa kļuvusi brūna un kraukšķīga, to noņem no pannas un uzliek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, ļaujot tam uzsūkt lieko taukumu.

3

Visas sastāvdaļas (ieskaitot mērcei paredzētās) liek lielā bļodā, samaisa un liek vēsumā, ļaujot garšām savilkties pāris stundas.

4

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigām dillēm un šķipsnu maltas paprikas.

Lai labi garšo!

LAPNA Latvijā un Lietuvā īsteno kustību "Olas ir spēks!", atgādinot, ka olas ir pieejams produkts, kas satur 13 dažādus organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Tās ir vēlams iekļaut ikdienas uzturā gan bērniem, gan pieaugušiem, gan senioriem – ne tikai Lieldienās, bet visa gada garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!