Puķkāpostu sautējums
Foto: Shutterstock
4.3750 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
ziedkāposts
ziedkāposts
2-3
2-3 burkāni
burkāni
2
2 kartupeļi
kartupeļi
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
 
sīpols
sīpols
1 TK
1 TK sarīvēts ingvers
sarīvēts ingvers
1 TK
1 TK karijs
karijs
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2 TK
1/2 TK kurkuma
kurkuma
šķipsna
šķipsna malts koriandrs
malts koriandrs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
sauja
sauja svaigs koriandrs (sakapāts)
svaigs koriandrs (sakapāts)
100-150 ml
100-150 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Dārzeņu ēdieni
  • Sautējumi
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sildošs ziedkāpostu un burkānu sautējums ar pikantām garšvielām – ingveru, koriandru, kariju un kurkumu. Lieliska un viegla veģetārā maltīte pusdienām vai vakariņām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ziedkāpostus sagriež gabaliņos, burkānus ripiņās, bet kartupeļus nomizo un sagriež nelielos kubiņos.

    Katliņā uzkarsē eļļu. Saber tajā sakapātu sīpolu un apcep, līdz tas caurspīdīgs. Pievieno ingveru, kariju, kurkumu, malto koriandru un saspiestu ķiploku. Visu apmaisa un apcep vienu minūti.

    Pēc tam katlā liek ziedkāposta gabaliņus, kartupeļus un burkānus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pielej pavisam mazliet ūdeni (apmēram 100 ml) un sutina dārzeņus 20–25 minūtes. Tad pārbauda, cik mīksti ir dārzeņi. Ja dārzeņi ir bez piecām minūtēm gatavi, pārlej sautējumam saldo krējumu un apbārsta ar sakapātu koriandru. Visu apmaisa un sutina vēl pāris minūtes, lai krējums nedaudz sabiezētu.

    Sautējums gatavs, kad dārzeņi pietiekami mīksti, bet virtuve smaržo pēc garšvielām. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form