Foto: Shutterstock
Sildošs ziedkāpostu un burkānu sautējums ar pikantām garšvielām – ingveru, koriandru, kariju un kurkumu. Lieliska un viegla veģetārā maltīte pusdienām vai vakariņām.
40Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ziedkāposts3 burkāni2 kartupeļi2 ĒKeļļa sīpols1 TKsarīvēts ingvers1 TKkarijs2 ķiploka daiviņas0.5 TKkurkuma šķipsnamalts koriandrs pēc garšassāls pēc garšaspipari saujasvaigs koriandrs (sakapāts)130 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Ziedkāpostus sagriež gabaliņos, burkānus ripiņās, bet kartupeļus nomizo un sagriež nelielos kubiņos.

2

Katliņā uzkarsē eļļu. Saber tajā sakapātu sīpolu un apcep, līdz tas caurspīdīgs. Pievieno ingveru, kariju, kurkumu, malto koriandru un saspiestu ķiploku. Visu apmaisa un apcep vienu minūti.

3

Pēc tam katlā liek ziedkāposta gabaliņus, kartupeļus un burkānus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pielej pavisam mazliet ūdeni (apmēram 100 ml) un sutina dārzeņus 20–25 minūtes. Tad pārbauda, cik mīksti ir dārzeņi. Ja dārzeņi ir bez piecām minūtēm gatavi, pārlej sautējumam saldo krējumu un apbārsta ar sakapātu koriandru. Visu apmaisa un sutina vēl pāris minūtes, lai krējums nedaudz sabiezētu.

4

Sautējums gatavs, kad dārzeņi pietiekami mīksti, bet virtuve smaržo pēc garšvielām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!