Ziemas krājumiem: ķiplokotie baklažāni ar papriku un čili
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Kabaču ripiņas ķiplokotā paprikas mērcē, kurā viegli jaušams arī čili asumiņš – ideāla uzkoda vai pikanta piedeva dažādiem gaļas ēdieniem. Pārbaudītu recepti iesaka Diana Lapinska.

Baklažānus sagriež aptuveni 1 cm biezās ripiņās, liek bļodā, pārber ar 1 ĒK sāls. Samaisa un atstāj uz 3 stundām. Pēc tam nolej lieko šķidrumu.

Ziemas krājumiem: ķiplokotie baklažāni ar papriku un čili
Foto: Privātais arhīvs

Ķiplokus nomizo. Čili un paprikai izņem sēklotni. Ķiplokus, čili un papriku liek traukā, pievieno 1ĒK sāls, cukuru, eļļu un visu sablendē viendabīgā masā.

Ziemas krājumiem: ķiplokotie baklažāni ar papriku un čili
Foto: Privātais arhīvs

Lej mērci katlā un uzvāra. Kad mērce sāk burbuļot, tai pievieno baklažānus un, kad mērce atkal burbuļo,turpina to vārīt vēl 20 minūtes.

Ziemas krājumiem: ķiplokotie baklažāni ar papriku un čili
Foto: Privātais arhīvs

Vēl karstu lej iepriekš sterlizētās burkās, aizvāko ar sterlizētiem vāciņiem, apgriež ar vākiem uz leju, ietin segā un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

Lai labi garšo!

Comment Form