Foto: Privātais arhīvs
Kabaču ripiņas ķiplokotā paprikas mērcē, kurā viegli jaušams arī čili asumiņš – ideāla uzkoda vai pikanta piedeva dažādiem gaļas ēdieniem. Pārbaudītu recepti iesaka Diāna Lapinska.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 kgbaklažāni1 kgpaprika1 čili pipars1 glāzeķiploku daiviņas1 glāzeeļļa2 ĒKcukurs0.5 glāze9 % etiķis2 ĒKsāls

Sagatavošana

Foto: Privātais arhīvs
1

Ķiplokus nomizo. Čili un paprikai izņem sēklotni. Ķiplokus, čili un papriku liek traukā, pievieno 1 ēdamkaroti sāls, cukuru, eļļu un visu sablendē viendabīgā masā.

Foto: Privātais arhīvs
2

Lej mērci katlā un uzvāra. Kad mērce sāk burbuļot, tai pievieno baklažānus un, kad mērce atkal burbuļo, turpina to vārīt vēl 20 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
3

Vēl karstu lej iepriekš sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem, apgriež ar vākiem uz leju, ietin segā un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!