Foto: Shutterstock
Tomātu, gurķu, sīpolu un burkānu ziemas salāti bez pasterizēšanas.

Visas karotes tādas ar saprātīgu kaudzīti, tas ir - nestrīķētas.

11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 kgtomāti2 kggurķi1 kgsīpoli1 kgburkāni2 gab.ķiploki pētersīļu bunte5 ĒKcukurs4 ĒKsāls3 ĒKetiķa esence1 TKpiparu graudi6 ĒKželatīns

Sagatavošana

1

Tomātiem noņem mizu (es parasti blanšēju, bet šogad kaut kā tā miza cieta un tāpat nāk ļoti labi nost), mizu var arī neņemt, bet man diezko nepatīk, ka savārot salātus tā miza sarullējas un paliek tādi cieti gabaliņi.

2

Nomizotos tomātus, nomizotos gurķus sagriež gabaliņos, tomātus var palielos, gurķus tā kā griež salātos (gareniski 4 daļās un tad šķēlītēs), burkānus sarīvē uz rupjās rīves un tad visu izņemot etiķi, zaļumus un želatīnu katlā vāra ~1h (no vārīšanās sākuma), tad pielej etiķi, pievieno sakāpātus zaļumus, lej klāt želatīnu (pirms tam uzbriedina un izšķīdina), lej burkās un vāko ciet, viss.

Parasti glabāju ledusskapī, bet dažreiz arī pagrabā, vienīgi pagrabā var likt, kad sākas vēsais laiks, līdz tam tomēr vēlams turēt ledusskapī. It sevišķi, ja liksi klāt sīpolus, jo tiem ir slieksme uz ātru bojāšanos.

*ja ņem etiķi, tur jārēķina, cik daudz. Es katru gadu nopērku tomēr esenci un tad neizlietoto izleju ārā - mājās neglabāju.

Iesūtīja: Rairita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!