Ziemas saulgrieži ir laiks, kad katras saimnieces lepnums ir bagātīgi klāts svētku galds. Labākās Ziemassvētku tradīcijas nosaka, ka Ziemassvētkos uz galda jābūt deviņiem ēdieniem, lai nākamais gads būtu pārticis un bagāts, turklāt svētku laikā katram ēdienam ir sava īpašā nozīme, tā, piemēram, sens ticējums vēsta, ka galdā jāliek gaļa, lai ēdājiem neaptrūktos laime. Un kādēļ gan lai tā nebūtu jēra gaļa? Restorāns "Tex-Mex Republic" piedāvā īpašu recepti gardām un bagātīgām svētku vakariņām. Labu apetīti!


Pagatavošana:

Ņem ribiņas un kārtīgi notīra. Sagatavo marinādi: olīveļļa, sāls pipari, timiāns, rozmarīns, viena ķiploku daiviņa. Rūpīgi ietin ribiņas folijā, apcep uz grila vai grila pannas, kad iegūta zeltaina krāsa – cepšanu pabeidz krāsnī 180 grādos, laiks atkarīgs no gatavības pakāpes.

Gatavo piedevas - noskalo brokoli un noblanšē sālsūdenī, paprikas nomazgā, notīra, sagriež vidēja izmēra trīsstūrīšos, no cukini izveido ovālas formas (laiviņas). Dārzeņus apcep uz pannas, pievieno sāli, piparus, worčestera mērci, sojas mērci un nedaudz pasautē. Čili piparu grilē uz grila neilgi pirms ēdiena pasniegšanas.

Balzamiko ielej katliņā, pievieno cukuru, dažas čili šķēlītes, timiānu, rozmarīnu, sarkanvīnu. Vāra tik ilgi, līdz iegūta viskoza konsistence. Visu sakārto, tā kā redzams attēlā un pa virsu uzlej mērci, beigās uzliek virsū grilēto čili piparu un timiāna zariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!