Ziemassvētku karstvīns ar mandelēm un rozīnēm
Foto: Shutterstock
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Zviedrijā karstvīnu jauc ar aromatizētu degvīnu un pasniedz ar mandelēm un rozīnēm. Lai īpašās karstvīna Ziemassvētku garšas būtu intensīvas un aromāti uzplauktu, degvīna maisījumam ar garšvielām vajadzētu nostāvēties vismaz 24 stundas.

Nelielā traukā, kuru varēs noslēgt, liek kanēļa standziņas, krustnagliņas, kardamonu, ingvera gabalu un apelsīna mizu (cenšoties nogriezt tikai oranžo mizas kārtu), aplej ar degvīnu, noslēdz trauku un noliek vismaz uz 24 stundām.

Izkāš degvīna uzlējumu, to lejot karstvīna katlā, pievieno sarkanvīnu un cukuru. Ja vīns ir salds, cukura daudzumu samazina. Sakarsē vīnu un maisa, līdz cukurs izšķīdis.

Katrā galzē liek dažas rozīnes un mandeles, aplej ar karstvīnu un pasniedz.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form