Ziemassvētku karstvīns ar mandelēm un rozīnēm
Foto: Shutterstock
1.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 kanēļa standziņas
kanēļa standziņas
1 TK
1 TK krustnagliņas
krustnagliņas
1 TK
1 TK kardamons
kardamons
5
5 cm ingvers (mizots)
cm ingvers (mizots)
1
1 neliela apelsīna miza
neliela apelsīna miza
100 ml
100 ml degvīns
degvīns
750 ml
750 ml sarkanvīns
sarkanvīns
200 g
200 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 ĒK
1 ĒK rozīnes
rozīnes
1 ĒK
1 ĒK mandeles (blanšētas, bez miziņas)
mandeles (blanšētas, bez miziņas)
  • Alkoholiskie dzērieni un kokteiļi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Zviedrijā karstvīnu jauc ar aromatizētu degvīnu un pasniedz ar mandelēm un rozīnēm. Lai īpašās karstvīna Ziemassvētku garšas būtu intensīvas un aromāti uzplauktu, degvīna maisījumam ar garšvielām vajadzētu nostāvēties vismaz 24 stundas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā traukā, kuru varēs noslēgt, liek kanēļa standziņas, krustnagliņas, kardamonu, ingvera gabalu un apelsīna mizu (cenšoties nogriezt tikai oranžo mizas kārtu), aplej ar degvīnu, noslēdz trauku un noliek vismaz uz 24 stundām.

    Izkāš degvīna uzlējumu, to lejot karstvīna katlā, pievieno sarkanvīnu un cukuru. Ja vīns ir salds, cukura daudzumu samazina. Sakarsē vīnu un maisa, līdz cukurs izšķīdis.

    Katrā galzē liek dažas rozīnes un mandeles, aplej ar karstvīnu un pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form