
Zviedrijā karstvīnu jauc ar aromatizētu degvīnu un pasniedz ar mandelēm un rozīnēm. Lai īpašās karstvīna Ziemassvētku garšas būtu intensīvas un aromāti uzplauktu, degvīna maisījumam ar garšvielām vajadzētu nostāvēties vismaz 24 stundas.
Nelielā traukā, kuru varēs noslēgt, liek kanēļa standziņas, krustnagliņas, kardamonu, ingvera gabalu un apelsīna mizu (cenšoties nogriezt tikai oranžo mizas kārtu), aplej ar degvīnu, noslēdz trauku un noliek vismaz uz 24 stundām.
Izkāš degvīna uzlējumu, to lejot karstvīna katlā, pievieno sarkanvīnu un cukuru. Ja vīns ir salds, cukura daudzumu samazina. Sakarsē vīnu un maisa, līdz cukurs izšķīdis.
Katrā galzē liek dažas rozīnes un mandeles, aplej ar karstvīnu un pasniedz.