
Svētku mēnesis ir sācies. Ir īpašā, kņudošā tauriņu sajūta vēderā, kad gaidām ko skaistu. Ar sīkām lietiņām un darbībām varam radīt sevī svētku sajūtu, piemēram, uzcepot Ziemassvētku kēksiņus. Tad māju piepildīs kanēļa, muskatrieksta un apelsīna aromāts. Kāruma recepti iesaka gardēde Elīna Krišjāne-Gustsone.
Auzu pārslas sajauc ar kefīru. Ļauj ievilkties vismaz pusstundu.
Lielā bļodā sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas, izņemot cukuru.
Auzu pārslu-kefīra masai pievieno viegli sakultas olas, cukuru, apelsīna miziņu un izkausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisi.
Samaisi kopā visas sastāvdaļas. Iemaisi rozīnes vai žāvētus augļus.
Masu pildi kēksiņu papīra formiņās.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25–35 minūtes.
Kēksiņus atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!