Ziemassvētku kēksiņi ar apelsīnu, kanēli un muskatriekstu
Foto: Privātais arhīvs
2.5556 9
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g pilngraudu auzu pārslas
pilngraudu auzu pārslas
500 ml
500 ml kefīrs
kefīrs
250 g
250 g kviešu milti
kviešu milti
150 g
150 g tumši brūnais cukurs
tumši brūnais cukurs
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
220 g
220 g sviests
sviests
2 TK
2 TK malts kanēlis
malts kanēlis
0.5 TK
0.5 TK malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
2
2 lielas olas
lielas olas
160 g
160 g rozīnes vai žāvēti augļi
rozīnes vai žāvēti augļi
 
apelsīna miziņa
apelsīna miziņa
 
pūdercukurs dekorēšanai
pūdercukurs dekorēšanai
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Mafini
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Svētku mēnesis ir sācies. Ir īpašā, kņudošā tauriņu sajūta vēderā, kad gaidām ko skaistu. Ar sīkām lietiņām un darbībām varam radīt sevī svētku sajūtu, piemēram, uzcepot Ziemassvētku kēksiņus. Tad māju piepildīs kanēļa, muskatrieksta un apelsīna aromāts. Kāruma recepti iesaka gardēde Elīna Krišjāne-Gustsone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Auzu pārslas sajauc ar kefīru. Ļauj ievilkties vismaz pusstundu.

    Lielā bļodā sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas, izņemot cukuru.

    Auzu pārslu-kefīra masai pievieno viegli sakultas olas, cukuru, apelsīna miziņu un izkausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisi.

    Samaisi kopā visas sastāvdaļas. Iemaisi rozīnes vai žāvētus augļus.

    Masu pildi kēksiņu papīra formiņās.

    Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25–35 minūtes.

    Kēksiņus atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form